National

Un nou protest in fata Ministerului Sanatatii. De data asta BOLNAVII IES IN STRADA

Publicat: 18 oct. 2016
1

Pacientii cu talasemie majora si hemofilie anunta ca miercuri, in intervalul 11,00 – 13,00, vor picheta sediul Ministerului Sanatatii. Ei sunt nemultumiti de faptul ca nu a fost rezolvata situatia centrului in care se trateaza din cadrul Institutului National de Hematologie Transfuzionala.

Potrivit unui comunicat de presa al Coalitiei Organizatiilor Pacientilor cu Afectiuni Cronice, problema accesului la tratament al acestor pacienti este veche, in ultimii 4 ani periodic punandu-se problema organizarii centrului, insa in prezent situatia „s-a acutizat”.

”Pe 22 octombrie expira prelungirea acordata de CNAS pentru a rezolva situatia organizarii acestui centru, ceea ce inseamna ca tratamentul pentru pacientii cu hemofilie si talasemie ar putea fi sistat. Ultimele informatii, neconfirmate oficial, spun ca urmeaza sa fie prelungit contractul pe program pana in ianuarie, ceea ce inseamna o rostogolire a problemei, urmand ca in ianuarie pacientii sa se confrunte cu aceeasi problema”, se precizeaza in comunicatul citat.
Adauga un comentariu