Eveniment-Social

Un nou proiect finantat de Comisia Europeana sprijina persoanele cu dizabilitati

Publicat: 12 apr. 2016
1

In data de 19 aprilie, la Iasi va avea loc dezbaterea ce are ca tema elaborarea metodologiei de acordare a Cardului European pentru Dizabilitate. Autoritatea Nationala pentru Persoanele cu Dizabilitati (ANPD) a implementat in luna februarie proiectul intitulat „Asigurarea mobilitatii pentru persoanele cu dizabilitati in Romania si Europa„, proiect ce este finantat de Comisia Europeana. Evenimentul va avea loc incepand cu ora 10:30, la Centrul Judetean de Incluziune Sociala din Iasi.

Citeste si: Se deschid portile puscariilor pentru parintii condamnati! Copiii aflati in grija statului pot sa fie alaturi de cei care le-au dat viata

„Proiectul reprezinta o contributie inovativa, la nivel european, prin facilitarea recunoasterii reciproce a dizabilitatii in Romania si in alte tari membre ale Uniunii Europene, participante la proiect in baza Cardului European pentru Dizabilitate. Grupul tinta este reprezentat de 50.000 de persoane cu dizabilitati din Romania si persoanele cu dizabilitati din alte proiecte ale statelor membre UE participante care vor accesa in Romania pachetele nationale de beneficii”, povestesc reprezentantii ANPD. Titularii cardurilor vor avea acces in aceleasi conditii ca toti cetatenii cu dizabilitati ai statelor europene la evenimente culturale, sportive si timp liber, permitand in acest mod un tratament egal persoanelor cu dizabilitati si facilitatea mobilitatii europene.
Adauga un comentariu