Actualitate

Un nou presedinte al Senatului de la UMF Iasi. Medicul Ioana Grigoras completeaza echipa rectorului Scripcariu

Publicat: 02 mart. 2016

@ Prof. univ. dr. Ioana Grigoras este noul presedinte al Senatului Universitatii de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa Iasi! @ Aceasta a fost aleasa dupa turul al II-lea de scrutin @ Grigoras a obtinut 29 voturi, in timp ce contracandidata sa, prof. univ. dr. Norina Forna a obtinut doar 22 voturi @ Dupa ce a pierdut si batalia pentru functia de rector, Forna a fost infranta si pe acest plan @ Noul rector al Universitatii de Medicina, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu este convins ca va colabora foarte bine cu medicul Ioana Grigoras  

Prof. univ. dr. Ioana Grigoras, seful Clinicii de Anestezie – Terapie Intensiva (ATI) de la Institutul Regional de Oncologie (IRO) Iasi este noul presedinte al Senatului de la Universitatea de Medicina si Farmacie (UMF) Grigore T. Popa.  Grigoras a obtinut 29 de sufragii, in timp ce contracandidata sa, prof. univ. dr. Norina Forna – actualul decan al Facultatii de Medicina Dentara, a obtinut doar 22 voturi. 

Batalia pentru cea de-a II-a pozitie ca importanta de la UMF a fost una extrem de dura. In urma celui de-al doilea tur de scrutin, noul presedinte al Senatului de la Medicina a fost ales. De reamintit ca, in primul tur s-au constatat urmatoarele rezultate: prof. univ. dr. Ioana Grigoras – 20 voturi, prof. univ. dr. Norina Forna – 19 voturi, prof. univ. dr. Florin Mitu – sapte voturi, iar prof. univ. dr. Luminitia Smaranda Iancu doar cinci voturi. Dupa ce a pierdut si batalia pentru functia de rector, Forna a fost infranta si pe acest plan. Noul rector al Universitatii de Medicina, prof. univ. dr. Viorel Scripcariu, este convins ca va colabora foarte bine cu medicul Ioana Grigoras.

Citeste si: EXCLUSIV. Ioana Grigoras, noul presedinte al Senatului UMF Iasi – UPDATE

Citeste si: Chirurgul Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi. Iata cate voturi a primit fiecare candidat – UPDATE

„Doamna profesor Grigoras este o personalitate puternica si un profesionist desavarsit. Ea a adus mereu o imagine frumoasa si pozitiva Universitatii noastre. Sunt convins ca vom fi o echipa puternica, iar intre presedintele si rectorul Universitatii de Medicina din Iasi va fi o relatie de colaborare si nu una de subordonare. Cred ca doamna Grigoras va fi un partener de discutii rezonabil si de succes. Consider ca, prin alegerea noului presedinte al Senatului de la UMF s-a realizat o etapa importanta din perspectiva reorganizarii institutiei. Desigur, daca doamna profesor Norina Forna ar fi fost aleasa pe aceasta pozitie, as fi avut aceleasi cuvinte si la adresa dumneaei. Pe de alta parte, vreau sa spun ca, cel mai probabil, saptamana viitoare, in cadrul unei noi sedinte a Senatului, voi prezenta si noua echipa de prorectori. Avand in vedere faptul ca inca sunt in discutii cu cei pe care i-am propus pentru aceste functii, nu va pot dezvalui numele lor. Consider ca asa este corect si normal”, a declarat prof. univ. dr. Viorel Scripcariu.

Citeste si: EXCLUSIV – Viorel Scripcariu, noul rector al UMF Iasi- UPDATE 2.30

Citeste si: EXCLUSIV. A fost confirmat noul rector al UMF Iasi – UPDATE FOTO

Noul presedinte de la UMF Iasi: „Este timpul sa trecem la treaba…”

Pe acest plan, prof. univ. dr. Ioana Grigoras a tinut sa transmita un mesaj direct si clar din noua postura. „In primul rand, vreau sa le multumesc membrilor Senatului de la Universitatea de Medicina si Farmacie pentru increderea acordata. Singurul meu comentariu este urmatorul: nu declaratiile, ci faptele pot face diferenta! Asadar, este timpul sa trecem la treaba…”, a precizat aceasta. De reamintit ca, patru cadre didactice din cadrul institutiei de invatamant superior au intrat in lupta pentru aceasta functie academica. Alaturi de Grigoras si Forna, la functia de sef al Senatului a candidat si prof. univ. dr. Luminita Smaranda Iancu, sef la disciplina de Microbiologie din cadrul Facultatii de Medicina din cadrul aceleiasi universitati care, de asemenea, a fost candidat la pozitia de rector, respectiv prof. univ. dr. Florin Mitu – Facultatea de Medicina.

IATA CINE ESTE NOUL PRESEDINTE AL SENATULUI DE LA UMF IASI, PROF. UNIV. DR. IOANA GRIGORAS
Comentarii
Adauga un comentariu