Local

Un nou parc amenajat in centrul Iasului

Publicat: 02 oct. 2016
1

@ Noul parc se va afla langa Cinematograful Victoria

Echipele din cadrul SC Servicii Publice Iasi SA lucreaza la reamenajarea mai multor zone de pe raza orasului, atat in ceea ce priveste extinderea spatiilor verzi, cat si in modernizarea unor trecatori pentru pietoni. Astfel, autoritatile locale au decis sa amenajeze un nou spatiu verde in zona centrala a orasului, mai exact in zona libera de langa Cinematografului Victoria. Aici sunt plantati arbori, arbusti, flori si va fi pus gazon. Lucrari de intretinere au fost realizate in mai multe zone din Iasi, printre care Parcul Expozitiei, esplanada Alexandru cel Bun sau rondurile din oras.

Totodata, caile de acces pentru pietoni, in special zonele in care se gasesc scari si diverse trecatori, au intrat intr-un program de reabilitatre. SC Servicii Publice SA a demarat lucrari la scarile din zona esplanadei Oancea, unde au fost executate reparatii si înlocuiri ale placilor de granit, iar in zona scarilor din strada Ciurchi s-au efectuat lucrari de refacere cu beton armat. Lucrari sunt demarate si la scarile de acces la trotuarul superior din bulevardul Alexandru cel Bun.

De la începutul anului, SC Servicii Publice SA a efectuat reparatii la scarile din strada Plevnei, care fac legatura cu strada Scaricica, unde au fost efectuate reparatii din beton armat, scarile din strada Anastasie Panu, de la Hotel Europa spre Hala Centrala, acolo unde au fost executate lucrari de reparatii cu beton mozaicat la trepte si a fost înlocuita o portiune de pavaj cu dale mozaicate. Lucrari au fost realizate inclusiv la scarile de acces din strada Vasile Lupu, in cazul scarilor de acces din strada Vasile Lupu, scarile de acces din strada Prof. I. Inculet la blocurile 940, 932 si 942, unde au fost executate din beton armat si scarile de acces de la Râpa Galbena, acolo unde s-au realizat reparatii cu beton mozaicat la trepte.
Comentarii
  • Buna. As vrea sa stiu pe cand o interventie in str. Pantelimon din zona Pd. de Fier. Daca nu esti atent iti rupi nu numai tocurile dar si gatul !? In speranta ca se va lua in seama si acest cartier, va multumesc.

  • Praf de aruncat in ochii oamenilor, cand se intra in cartiere sa face-ti parcuri, in lege se specifica ca parc inseamna sa poti avea spatiu verde la 15 minute de locuinta.
    Cate cartiere au acest privilegiu si daca Iasul are spatii verzi conform legii si normelor UE

Adauga un comentariu