Local

Un nou director la Vama Iasi. Un personaj cu multe intrebari in declaratia de avere a ajuns iar sef

Publicat: 07 ian. 2016
1

@ Actuala sefa, Liliana Ion, se va duce pe postul celui care va lua functia de director regional vamal

Rotatie a cadrelor destul de suspecta la Vama Iasi. Chiar daca la nivelul Directiei Regionale de Finante nu a ajuns nici macar prin fax o decizie oficiala, printre angajatii Vamii se vorbeste deja ca Liliana Ion si-a pierdut functia, iar locul sau va fi luat de Danut Bolohan. Spunem ca se va produce o rotatia a cadrelor, deoarece Danut Bolohan va deveni director regional vamal, iar Liliana Ion se va duce in locul acestuia, pe functia de sef la Vama Iasi. La nivel central, schimbarea s-a decis inca de ieri. Aceasta nu este prima data cand cei doi fac schimb de functii de conducere, iar potrivit unor surse, cei doi lucreaza de fapt in tandem. De altfel, amandoi lucreaza la Vama si atat in cazul Lilianei Ion, cat si a lui Bolohan, risti sa te pierzi in enigme si multe intrebari fara raspuns atunci cand le studiezi declaratiile de avere. De altfel, de-a lungul timpului, cotidianul BUNA ZIUA IASI a publicat o serie de articole despre averile considerabile si afacerile imobiliare ale celor doi.

Citeste si: Averea ascunsa a baroanei vamilor. A trecut totul pe numele rudelor – FOTO

Astfel, in cazul lui Bolohan, de exemplu, s-a publicat faptul ca a vandut in anul 2011, cu 200.000 euro, o casa situata in Suceava. Se arata la acel moment ca, veniturile trecute in declaratia de avere de Bolohan in perioada in care si-a construit casa nu acopereau cheltuielile realizate cu edificarea respectivei vile. De asemenea, Liliana Ion locuieste intr-o casa situata in localitatea Pietrarie, Barnova, pe strada Constantin Brancoveanu numarul 64. Casa are o suprafata utila de circa 400 metri patrati si este construita pe 3 niveluri. Terenul in suprafata de 1.640 de metri patrati a fost cumparat in anul 2008, cu 6.000 euro. Casa a fost construita in perioada in care Liliana Ion a fost promovata pe functia de sef al Regionalei Vamale. Familia a mai trecut in declaratiile de avere doua apartamente, unul in suprafata de 67 metri patrati, situat in blocul A1 de pe Soseaua Nationala numarul 84 si un apartament de 72 metri patrati in blocul 968 din soseaua Nicolina nr. 31.

Citeste si: Tun imobiliar dat de directorul Vamii




Comentarii
  • bai, in zona aia, terenul era, in 2007, 20 euro metrul patrat – deci gagica a trebuit sa plateasca peste 32.000 euro… in plina criza financiara, pretul a scazut la 15 euro.mp, asadar minte de rupe. plus: la rosu, indiferent de cine-ti face casa, un metru patrat de constructie este MINIM 300 euro – deci a dat pe constructie (fara finisaje) 12.000 euro. mdea!

Adauga un comentariu