Actualitate

Un nou deces zdruncina mediul academic iesean! Astazi va fi inmormantat un mare profesor!

Publicat: 16 ian. 2014
1

@ Lacrimi, durere, regrete, vorbe inca nespuse si o cariera desavarsita – atat a ramas in urma unuia dintre cei mai cunoscuti profesori de drept ai scolii iesene @ Profesorul Dumitru Macovei a murit la varsta de 76 ani, in urma unor probleme cardiace

Dumitru Macovei, specialist de renume in materia dreptului civil si a dreptului muncii, a murit in urma cu trei zile din cauza unor probele cardiace. Acesta a facut infarct si nu a mai putut fi salvat de medici. A lasat in urma doar lacrimi si durere greu de descris in cuvinte. A fost unul dintre cei mai apreciati profesori de drept din Iasi, formand un numar mare de profesionisti in domeniu. In ultimii ani de viata a ocupat functia de sef de catedra la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Danubius. Si-a inceput activitatea ca preparator la Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Al. I. Cuza in anul 1967, obtinand aici titlul de doctor. Numele sau a devenit foarte cunoscut in momentul in care, in anul 1983 a obtinut premiul Simion Barnutiu, acordat de Academia Romana pentru monografia „Incetarea contractului individual de munca”. In anul 1997 a obtinut titlul de profesor universitar la universitatea mentionata, dupa care, in anul 2001 a plecat la Universitatea Danubius din Galati si la Universitatea Petre Andrei din Iasi. Pentru patru ani de zile a fost decan al Facultatii de Drept din cadrul universitatii galatene. A murit la varsta de 76 ani, iar ceremonia funerara va incepe astazi la ora 13.00. „Am fost un apropiat al profesorului Dumitru Macovei, care pentru mine a insemnat mai mult decat un dascal si apoi un foarte bun coleg. Voi continua sa-l consider omul care m-a sustinut si incurajat sa raman la catedra, prietenul adevarat, care a stiut cu discretie si tact, cu delicatete sa ofere dezinteresat sprijinul sau”, a declarat aseara prof. univ. dr. Gheorghe Durac, de la Universitatea Al. I. Cuza.

„Regretam profund trecerea in nefiinta a distinsului profesor universitar Dumitru Macovei, unul dintre dascalii eminenti ai Facultatii de Drept, care a calauzit zeci de generatii spre cariere juridice de exceptie. Dumnezeu sa-l odihneasca in pace”, a precizat Marius Sebastian Striblea, decanul Baroului Iasi, unul dintre fostii colaboratori ai profesorului.

„Fiecare discutie, cu acest om, era o lectie de drept civil, de prietenie, de iubire si încredere în semeni si în viata daruita de Dumnezeu spre a fi traita cu demnitate si cu cinste. Se poate spune, astazi, despre profesorul Dumitru Macovei ca avea harul Luminii; de fapt, al luminatorului”, a mentionat prof. univ. dr. Benone Pusca, presedintele Universitatii Danubius.
Comentarii
  • profesoara spagara pintilie de la textile cere studentilor bijuterii din aur ca sa fie mai indulgenta la examen. ultima data a primit o pereche de cercei. ZDREANTA CAND DA ORTUL POPII ?

  • imi pare rau ca abia acum el v-a da socoteala ptr tot ce a facut pina acum in ac viata cu studentii mai ales. toti raspundem pina la urma dar multi nu cred si atunci isi bat joc de cei din jur ca el acest pacatos d-nezeu sa il ierte daca v-a putea si el ma intreb si au da tot cel mare judeca pe toti si ii pune unde le este locul de veci veci……

  • In primul rand nu este poza lui.Este prima data cand spun Dumenzeu sa nu-l ierte pentru ca si-a batut joc de foarte multe gteneratii , o ******* securista.Sper sa arda in Iad.

Adauga un comentariu