@ Desi in urma scandalului activitatea acestui notar iesean a fost suspendata, individul isi vede in continuare de treaba si isi pune in continuare parafa pe documentele clientilor @ Dupa ce a fost descoperita golania, nu s-a putut efectua executarea silita deoarece nu au fost gasite terenuri si cladiri, dar nici bani in conturi
O situatie socanta se intalneste la Iasi, unde un om din sistemul de justitie, care se presupune ca ar trebui sa fie parte a sistemului de stat, care sa apere legea, trateaza cu nepasare si chiar sfidare institutiile publice. Desi in urma scandalului privind frauda cu bani publici de care a fost acuzat, activitatea cabinetului sau notarial a fost suspendata, Mihai Suleap tine in continuare usa deschisa pentru iesenii care vor sa perfecteze acte.
Citeste si: Notarul iesean care a tras o teapa de 30 miliarde lei – FOTO
Adica, intr-o totala lipsa de respect fata de institutiile statului, Suleap continua sa isi desfasoare activitatea fara a-si face nicio problema. Cunoscutul notar a adunat datorii de milioane catre Fisc si ceea ce este mai grav se refera la faptul ca si-a insusit direct unele fonduri care se cuveneau statului. Mihai Suleap a inregistrat datorii totale de 4.541.968 de lei fata de stat. Asa cum a mai amintit cotidianul BUNA ZIUA IASI, Suleap are probleme de peste un an cu Directia de Finante pentru ca ar fi facut stopaj la sursa, neachitand darile cuvenite statului, retinand in propriul buzunar peste 30 de miliarde de lei vechi ce trebuiau sa ajunga la bugetul de stat.
Datornicul sfideaza deciziile Fiscului
Speta este similara cu cea a patronilor care retin pe statele de plata contributiile sociale si impozitele aferente indemnizatiilor salariatilor, dar apoi nu mai vireaza sumele la bugetul de stat. Dar daca in cazul administratorilor de firme se dispune frecvent trimiterea in judecata a acestora pentru savarsirea infractiunii de stopaj la sursa, in cazul lui Suleap, care si-a insusit peste 30 de miliarde de lei vechi, procurorii au dat dovada de clementa maxima, dispunand neinceperea urmaririi penale. Activitatea unui notar nu tine doar de incasarea unor onorarii pentru efectuarea unor servicii specifice, ci acesta primeste si impozite catre stat pe care este obligat sa le vireze in conturile ANAF. Ori tocmai aici cei de la Finante reclama faptul ca Suleap ar fi comis evaziune fiscala, mai precis stopaj la sursa. Paguba este uriasa si in urma presiunilor facure de Directia de Finante, activitatea Biroului Notarial al lui Mihai Suleap a fost suspendata. Fara sa tina cont de faptul ca activitatea i-a fost suspendata, notarul isi desfasoara nestingherit si sfidator activitatea. Biroul din strada Pacurari 122 este deschis cu un program normal, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat. Contactat pentru un serviciu notarial, Mihai Suleap a spus ca este disponibil incepand de luni, 25 august, atunci cand se intoarce din concediul de odihna, recomandand serviciile colegilor sai din acelasi birou.
Autoritatile lipsite de reactie accepta situatia
Institutiile statului ridica din umeri atunci cand vine vorba despre situatie. Daca finantele nu pot sa il execute pe notar in lipsa unor proprietati, cei de la Camera Notarilor Publici Iasi nici macar nu au habar de situatia lui Suleap.
„Nu cunosc aceasta situatie, dar din ceea ce stiu nu exista nicio suspendare a activitatii in cazul notarului Suleap Mihai„, a declarat Andi Claudiu Cheptine, presedintele Colegiului Director al Camerei Notarilor Publici Iasi. Chiar daca decizia oficiala dateaza de la finalul lunii aprilie, iar datoriile lui Suleap sunt publice pe site-ul Fiscului, la urechile celor de la Camera Notarilor inca nu a ajuns aceasta informatie. Nici procurorii nu au intreprins vreo actiune concreta impotriva notarului, desi se impunea inceperea urmarii penale si colaborarea cu Directia de Finante pentru recuperarea pagubei. In lipsa unei reactii adecvate din partea procurorilor, care nu au cooperat cu cei de la finante, dar si a celor care conduc activitatea notariala la nivelul Iasului, omul poate profesa in continuare, punand la indoiala chiar legalitatea actelor pe care le intocmeste.
Si executorii judecatoresti au datorii la fisc si fac evaziune dar nu sunt controlati de institutiile statului.
Si executorii judecatoresti au datorii la fisc si fac evaziune dar nu sunt controlati de institutiile statului.
Are dreptate Ilona, cine are curajul de a verifica si a se lua in piept cu EXECUTORII ?????
Deocamdata nimeni, dar cu siguranta ve-ti gasi mari, mari surprize.
V-a apare la un moment dat, un om integru si cu mult curaj, asta e sigur. Cred ca cei din generatia tanara, pentru ca cei mai in varsta sunt mana in mana cu acestia.
Un exemplu : Lupu – Nicolaita si Barca si probabil si alti cetateni pot da nenumarate exemple.
Nu mai vorbesc de spagile luate de executori pt a vinde la 30% din evaluarea bunului supus executarii.
din cate stiu vanzarile se fac prin licitatie publica. ca nu sunt cumparatori si scade pretul e alta treaba.
ROMANIA A AJUNS SA FIE TZARA SCURSURILOR !!!