Eveniment-Social

Un munte de bani pentru festivalul de literatura! Fonduri secrete si in acest an?

Publicat: 10 aug. 2014
1

S-a dat drumul la robinetul cu bani. Un festival controversat inca de la prima editie de anul trecut si unde organizatorii au refuzat sa faca publice sumele alocate participantilor va fi organizat si in acest an. Muzeul Literaturii Romane Iasi, autoritate subordonata Consiliului Judetean Iasi, a demarat o serie de proceduri pentru achizitia unor servicii legate de Festivalul International de Literatura si Traducere (FILIT).

Prin urmare, Muzeul Literaturii Romane a alocat peste patru miliarde lei vechi numai pentru servicii de transport, cazare si activitati conexe in cadrul FILIT si aproape 1,5 miliarde lei pentru materiale informative. Urmeaza sa mai fie alocati bani si pentru promovarea evenimentului, fonduri care anul trecut au ajuns la doar cateva persoane, toate apropiate conducerii Muzeului Literaturii si Consiliului Judetean Iasi. De altfel, organizatorii au tacut malc in privinta sumelor alocate la festival, preferand sa dea publicitatii doar ce au crezut de cuviinta. In conditiile in care numai pentru inchiriera unor corturi au platit peste 1,1 miliarde lei vechi, in vreme ce pentru promovarea evenimentului s-au dat alte sute de milioane de lei, este clar de ce acestia au tinut sa ascunda toate aceste aspecte. Ca banii sa se piarda, s-au alocat sume importante prin diverse societati.

Chiar daca alesi judeteni au solicitat ca evidenta banilor sa fie facuta publica, acest lucru nu s-a mai intamplat, iar organizatorii nu au fost nevoiti sa dea explicatii nici pana in prezent. Poate anul acesta nu vor mai profita de banul public si vor face totul la vedere. Mai ales ca bugetul ajunge undeva la circa 700.000 lei.
Comentarii
Adauga un comentariu