Actualitate

Un milionar din topul Forbes, executat silit astazi la Iasi

Publicat: 27 oct. 2013
1

@ Astazi este programata licitatia de vanzare a casei care apartine unei firme a milionarului @ Societatea, care este proprietara imobilului, inregistreaza datorii la bugetul local de aproape 1 milion de lei @ Valoarea de piata a proprietatii este de doar 471.522 de lei

Disputa dintre primarul Nichita si omul de afaceri Danut Prisecariu, patronul de la Tele M, a intrat intr-o noua faza. Pentru recuperarea datoriilor pe care societatea Alimentara SA, controlata de Prisecariu, le are catre bugetul local, reprezentantii primariei au decis scoaterea la vanzare a unei proprietati a firmei, din strada Zugravi, de la numarul 22B. Imobilul este format din suprafata de teren de 423 mp, pe care se afla amplasata o casa de 95 mp si o anexa de doar 12 mp. Intreaga proprietate a societatii Alimentara a fost evaluata la putin peste 471.000 de lei, in conditiile in care datoriile firmei catre bugetul local se ridica la 867.562 de lei. „Luna aceasta vor fi organizate o serie de licitatii pentru recuperarea unor datorii pe care persoane juridice le au de achitat catre Directia de Finante Publice Locale (DFPL). Firma SC Alimentara SA este inregistrata la DFPL cu datorii de 867.562 de lei. In acest sens va fi organizata o licitatie, executarea silita vizand un imobil de pe strada Zugravi”, a declarat, in urma cu trei zile, Sebastian Buraga, purtatorul de cuvant al municipalitatii. Licitatia va avea loc astazi, la ora 12.00.

Firma Alimentara a fost divizata in doua

Pachetul majoritar de actiuni de la Alimentara este detinut de omul de afaceri Danut Prisecariu, cel care controleaza hotelurile Traian si Astoria, dar si postul de televiziune Tele M. Firma a fost infiintata in 1991, ajungand in mainile lui Prisecariu dupa ce acesta a achizitionat mai multe pachete de actiuni. Afaceristul a cerut Consiliului de Administratie sa decida asupra divizarii firmei. In urma aprobarii proiectului, societatea Hala Centrala a preluat obiectul de activitate al SC Alimentara, adica „inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare”, in timp ce firma Estate Asset Company se va ocupa de managementul proprietatilor imobiliare mici si a activelor financiare. Astfel, firma Alimentara ar urma sa dispara. Potrivit datelor de pe site-ul Ministerului de Finante, firma Alimentara a avut o cifra de afaceri de 4,3 milioane de lei, venituri de peste 9 milioane de lei si pierderi de 2,1 milioane de lei. Intr-o declaratie data jurnalistilor BUNA ZIUA IASI, in urma cu o saptamana, Danut Prisecariu nu a contestat executarea silita. „Firma care detine acele bunuri a cerut de la primarie avizele necesare pentru construirea unui hotel. Desi toata documentatia era in regula, nu s-a dorit eliberarea autorizatiilor. De 4-5 ani ne-au refuzat. O vreme am platit taxele si impozitele pe acel teren. Dar pentru ca nu poate fi folosit in scopul in care a fost achizitionat, nu am mai platit taxele de cativa ani”, a sustinut Prisecariu. Cei interesati de cumpararea imobilului, la licitatia de astazi, se pot adresa Directiei Economice si Finante Publice Locale din cadrul primariei.
Adauga un comentariu