Actualitate

Un medic din Iasi incaseaza 80.000 lei. Vezi cum obtine acesti bani

Publicat: 25 apr. 2016
1

@ De cateva luni, medicul nu mai are liniste @ Acesta a primit o lovitura dura de la Ministerul Sanatatii @ Medicul iesean s-a considerat nedreptatit si a actionat in consecinta

Pana in luna septembrie a anului trecut, medicul iesean a detinut si o functie de conducere in cadrul unei unitati medicale publice. In urma unei decizii a Ministerului Sanatatii, acesta a fost obligat sa renunte la post. Medicul stomatolog Sebastian Potomeanu, fost manager al Spitalului de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri, a contestat decizia ministerului, dar fara a obtine vreun raspuns. Acesta a actionat in instanta Ministerul Sanatatii, pe 5 mai 2016 urmand sa aiba loc un nou termen de judecata.

In urma evaluarii activitatii, Ministerul Sanatatii a acordat calificativ nesatisfacator managerului Potomeanu. Acesta nu a primit un document oficial de eliberare din functie, comunicarea fiind facuta verbal de unul dintre membrii comisiei de evaluare. Atunci i s-a explicat sumar ca nu a indeplinit unul dintre criteriile de performanta din contractul de management pe care l-a incheiat cu Ministerul Sanatatii.

„Sunt convins ca voi castiga procesul cu Ministerul Sanatatii. Este al treilea termen in care instanta a solicitat ministerului sa trimita documentele care au stat la baza demiterii din functia de manager si nu le-au trimis nici acum. Cred ca nici nu exista. La evaluare am luat numai nota 5, adica maxima, dupa care am primit nesatisfacator. Cand am cerut explicatii, mi s-a spus ca nu as fi indeplinit un criteriu, dar fara sa mi se spuna clar despre ce criteriu este vorba. Nu toti membrii comisiei de evaluare au semnat pentru acest calificativ. Mai mult, nu exista nici semnatura presedintelui comisiei. La dosar, ministerul a depus doua procese verbale de evaluare, fara a avea toate semnaturile membrilor comisiei de evaluare. Mi-am facut autoevaluare si am obtinut calificativ maxim”, a declarat dr. Sebastian Potomeanu.

Fostul manager al Spitalului de psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni-Grajduri nu a cerut sa fie repus in functie. In schimb, acesta a solicitat ca Ministerul Sanatatii sa-i plateasca salariile pe care ar fi urmat sa le incaseze pana la expirarea contractului de management. Medicul Potomeanu a fost manager al spitalului un an de zile, iar contractul are o durata de trei ani.

„Am solicitat o suma de aproximativ 80.000 lei, bani care reprezinta salariile pe doi ani de zile, cu tot cu majorari”, a spus fostul manager. Cand a preluat functia de manager la unitatea medicala, dr. Sebastian Potomeanu avea un salariu de 3000 lei, conform contractului de management. Medicul Sebastian Potomeanu a activat in mediul de afaceri iesean inainte de a ajunge manager si nu a practicat meseria niciodata.
Comentarii
Adauga un comentariu