Actualitate

Un judecator corupt si un prefect condamnat au dat un tun de milioane de euro

Publicat: 21 ian. 2013

@ Un individ a devenit peste noapte milionar in euro datorita unor functionari corupti ai statului, si anume un judecator si un prefect @ Individul se numeste Mihai Petrisor si acesta a obtinut 40 de hectare de teren la marginea drumului european, in orasul Podu Iloaiei @ Terenul a fost transferat de la Madarjac pentru a-i spori valoarea @ Apoi a fost luat cu ajutorul unei hotarari date de fostul prefect Radu Prisacaru, condamnat la 5 ani de inchisoare pentru coruptie, si a unei sentinte date de fosta judecatoare Camelia Acrasmaritei, exclusa din magistratura si trimisa in judecata pentru savarsirea mai multor fapte penale de Parchetul General

Un procurator imobiliar a devenit peste noapte milionar in euro datorita unor inalti functionari publici corupti, un judecator si un prefect. Catre sfarsitul anului trecut, procuratorul imobiliar Mihai Petrisor a intrat in posesia unei suprafete de 40 hectare de teren aflat la marginea drumului european, in orasul Podu Iloaiei. Valoarea de piata a terenului este acum de milioane de euro chiar daca ar fi vandut un metru patrat si cu cativa euro. La mijloc este vorba despre o golanie ramasa inca nesanctionata, care a fost posibila dupa cum s-a mai precizat datorita unui judecator si a unui prefect. Astfel, terenul al carui mostenitor ar fi un anume Ioan Botez se afla pe raza comunei Madarjac. Ulterior, cu ajutorul prefectului Radu Prisacaru, terenul a fost transferat la Podu Iloaiei pentru a-i spori valoarea. In zadar s-au adresat instantei institutiile care s-au considerat vatamate de aceasta golanie. La instanta, plangerile acestor institutii (Statiunea de Cercetare Podu Iloaiei, Agentia Domeniilor Statului) au fost judecate de magistrati precum Camelia Acrasmaritei, judecator trimis in judecata anul trecut de Parchetul General pentru fapte asociate infractiunilor de coruptie. De asemenea, cel care a decis transferul este fostul prefect Radu Prisacaru, condamnat anul trecut la 5 ani de inchisoare pentru coruptie. De precizat ca atat Prisacaru, cat si Acrasmaritei au fost trimisi in judecata pentru infractiuni care nu au legatura cu transferul acestui teren. Aceasta golanie legata de transferul celor 40 de hectare este cercetata in prezent de Directia Nationala Anticoruptie-Serviciul Teritorial Iasi in dosarul penal nr. 169/2012.

Transferul

In anul 2005, in luna august, Ioan Botez a depus cerere la Primaria Madarjac pentru retrocedarea suprafetei de 40 hectare de teren. Drept raspuns, Primaria Madarjac a decis ca Botez sa fie despagubit deoarece terenul nu putea fi retrocedat. In aceasta perioada, Botez a cedat drepturile asupra terenului procuratorului Mihai Petrisor. In anul 2006, cu ajutorul unor cunostinte, Petrisor a reusit sa-l convinga pe fostul prefect Radu Prisacaru sa-i transfere terenul la Podu Iloaiei. In data de 28.06.2006, fostul prefect Radu Prisacaru a emis Hotararea Comisiei Judetene de Fond Funciar nr. 1894, prin care decide transferarea terenului la Podu Iloaiei. Acesta a emis printre putinele hotarari de fond funciar din tara in care se indica tarlalele si parcelele care trebuie retrocedate, adica la marginea drumului european pe teritoriul Statiunii de Cercetari Agricole Podu Iloaiei. Numai ca intre timp, fostul prefect Radu Prisacaru a fost arestat deoarece a cerut mita de la familia Forna o suprafata de 3 hectare, pentru a retroceda in schimb 16 hectare la Miroslava, iar afacerea celor 40 de hectare de la Podu Iloaiei nu a mai fost finalizata adica nu s-a emis titlul de proprietate. Dupa ce a fost arestat Prisacaru, institutiile statului au inceput sa verifice toate dosarele de fond funciar pentru care fostul prefect a dat solutii dubioase printre care si cea care viza transferul celor 40 de hectare de la Madarjac. Dupa ce a fost arestat Prisacaru, urmatorul prefect, Nicusor Paduraru, a atacat in instanta hotararea prin care a fost transferat terenul. Dupa ce aceste cereri de anulare cuprinse in dosarul 18772/245/2008 au fost judecate de Camelia Acrasmaritei, aceasta a decis ca terenul a fost transferat legal. Ulterior, si Agentia Domeniilor Statului dar si Statiunea de Cercetari Agricole Podu Iloaiei au atacat in instanta decizia de transfer, dar magistratii care au judecat aceasta cerere s-au bazat foarte mult pe decizia data de Camelia Acrasmaritei. Aceasta din urma a fost trimisa in judecata de Parchetul General tot intr-un dosar in care era acuzata de conflict de interse intr-o afacere imobiliara legata de zeci de hectare de teren cu o valoare de piata uriasa. In dosarul in care este cercetata aceasta golanie ar trebui anchetat si fostul primar al orasului Podu Iloaiei, Petrica Baciu. Asta deoarece in 2011, inainte de a-si termina mandatul de primar, Baciu a completat procesul verbal de punere in posesie, astfel incat Ioan Botez sa obtina titlul de proprietate. Baciu a cheltuit foarte multi bani in campania de la alegerile locale din iunie 2012. Oare de unde a avut banii? Aceste lucruri trebuie cercetate de DNA.
Comentarii
 • Nu stiu de ce il excludeti pe Fenechiu din aceasta ecuatie.
  Am convingerea ca Radu Prisecaru (fostul prefect) nu a miscat un deget fara a primi comanda de la ATOTPUTERNICUL Fenechiu.
  Desigur ca si prefectul trebuia sa actioneze potrivit responsabilitatilor sale de PREFECT, nu de sluga lui Fenechiu.
  Tot Fenechiu este autorul vanzarii catre STAT a cladirii de la Mase Plastice, dar acola unealta a fost Mugur Cozmanciuc, cel care astazi este un mare deputat si vad ca este chemat pe la toate televiziunile si ne da lectii de moralitate.
  Poate DNA-ul va pune lumina in toate aceste cazuri.

 • Catalina nu te lua de OM ca e pe cai mari si oricum daca fere doamne DA domnul sa ajunga la BARA sare domna jud. Comarn. si Alice si vb cantecului ,,ce avem noi aice ca nu mi-am luat ALICE sa stai in medical pana mori.

 • Astept o sentinta din SEPTEMBRIE 2012 cde la COMARNENCO si degeaba,merg la registratura si-mi spun doamnele ca este la redactat..DOMNE DA UN FOC MARE PESTE SUFLETELE lor amin

 • Ca judecatoarea Acrismaritei sunt mai multe si in Judecatorie si la Curtea de Apel Iasi care sunt vindute, alea nici nu mai pot judeca cit de coprupte sunt. Hotaririle lor sunt total dupa ureche, te judeci pentru „mere” si in hatarire iti pomenesc de „pere”. Nici nu se uita in dosarul tau, iti imbirliga o hatarire ca si cum legea dupa care judeca ele este numai la dispozitia lor. O coruptie in justitie in frunte cu domnul Tabiltoc cu cu multi altii… Prea multi corupti si spagari dar poate o sa le vina si lor rindul….. Sa le cada mina si capul cind judeca dupa bunul lor plac, in functie de cine a intervenit, in favoarea cui ,citi bani a dat, cine pe cine reguleaza, astia ne dau lectii de moralitate si legalitate….Sa le dea Dumnezeu dupa fapte.

 • Cine va comanda articolele astea de rahat pe care nu le sustineti cu dovezi pe masura acuzatiilor?? Bazati-va pa 3 surse, nu pe una unde va curg mucii intr-o farfurie cu pizza data de pomana. Nu duceti in eroare cititorii, va inteleg ca si gura voastra tre’ sa manance ceva, dar nici nu intoxicati cu minciunile voastre. Apa la papusoi sa aveti!

 • „D-na sexy” nu stie ca sotul ei se perinda in permanenta de 10 ani cu iubita lui peste tot, care folosita??? Eu am vazut ca o menajeaza, o intretine bine si-i cam face toate poftele d-rei, ar fi bine sa se gandeasca nevasta-sa care ii mai este statutul in casnicie, ar fi cam multe semne de intrebare despre toti 3. In dezavantaj nu iese decat nevasta care il asteapta sa vina de pe la altele care au luat smantana de pe oala, asteapta sa auda o minciunica frumusica si cam atat pentru ea. Iar pe cei 2 se bucura in continuare de viata, isi fac de cap, si-au creat o dependenta unul de altul.

 • ce legatura are p.. cu Prfectura??? una scrie in art. si alta comentati voi, rivalitatea e mare intre cele doua, una e buna la tigaie si menaj si una de p…, sa le stapneasca linistit jupanul si la cat mai multe in ograda lui.

Adauga un comentariu