Eveniment-Social

Un infractor care va intra in case. Il recunoasteti?

Publicat: 06 sept. 2012
1

@ Balconul deschis si usa neincuiata reprezinta o invitatie deschisa pentru hotii care actioneaza pe raza judetului Iasi @ Numarul furturilor din locuinte a crescut in ultimele saptamani, hotii inventand tot felul de metode ca sa determine victima sa le deschida usa

Cazurile de furturi din locuinta s-au inmultit in ultimele saptamani in judetul Iasi. Cel mai recent caz de furt din locuinte inregistrat in baza de date a politiei s-a petrecut miercuri dimineata. Cristina C., de 45 de ani, din Iasi, a sesizat Sectia 2 Politie Iasi despre faptul ca in timp ce se afla in locuinta a surprins pe hol un barbat necunoscut care a fugit. Profitand de faptul ca usa de acces era neasigurata, barbatul a patruns in casa furand un portmoneu cu acte si suma de 100 de lei. Politistii fac in prezent verificari pentru prinderea autorului. Oamenii legii readuc in atentie un alt caz asemanator petrecut in urma cu nici trei saptamani. Mai exact, in dimineata zilei de 19 august, Politia Municipiului a fost sesizata de ieseanca Ana M., de 65 de ani, cum ca in seara zilei de 18 august, in timp ce se afla la domiciliu, a surprins in apartament un tanar de aproximativ 20 de ani, care intrase in locuinta pe fereastra balconului lasata deschisa. Infractorul a furat doua genti de dama, facandu-se nevazut, pagubind-o pe femeie cu 270 de lei. Lucratorii din cadrul compartimentului Identificari Judiciare IPJ Iasi au reusit in baza descrierii partii vatamate sa faca portretul robot al hotului. Cei care il recunosc sau pot oferi detalii despre acesta sunt rugati sa ia legatura cu organele de politie.

Povesti pentru victime

Grav este faptul ca multi dintre acesti infractori apeleaza la fel si fel de metode pentru a pacali iesenii sa le deschida usile. Politistii ieseni avertizeaza inca o data populatia asupra modului in care actioneaza hotii de locuinte. Saptamana aceasta o alta ieseanca a cazut in plasa hotilor (doi barbati si o femeie). Cei trei au intrat in vorba cu victima, o batrana de 76 de ani, din comuna Mircesti, sub pretextul ca vor sa cumpere cupoane de transport auto. Dupa negocierea pretului, batrana a primit o bancnota de 200 de lei, intrand in casa pentru a aduce restul. Dupa plecarea celor trei, femeia si-a dat seama ca din locuinta i-a disparut suma de 7.500 de lei. Miercuri, politistii au dat de urma unui hot, respectiv Cristinel B., de 28 de ani din Vladeni, care in luna martie a intrat intr-o casa nelocuita de unde a sustras mai multe bunuri, printre care si aparate electrocasnice, valoarea totala a pagubei produse fiind de 1.000 de lei. Pe parcursul anchetei, 50% dintre bunuri au fost recuperate de politisti.
Comentarii
Adauga un comentariu