Eveniment-Social

Un important cardinal, in vizita la Episcopia Romano-Catolica Iasi

Publicat: 16 apr. 2015
1
In perioada 17 – 19 aprilie 2015, Dieceza Romano-Catolica de Iasi va primi vizita cardinalul brazilian João Braz de Aviz, prefect al Congregatiei pentru Viata Consacrata si Societatile de Viata Apostolica. Vizita are loc la invitatia PS Petru Gherghel, in contextul initiativelor si celebrarilor din anul 2015, dedicat calugarilor. Cardinalul se va intalni cu episcopii, preotii, calugarii, profesorii si seminaristii.
Eminenta sa va sosi la Iasi vineri, 17 aprilie, in jurul orei 20:00, urmand ca sambata, 18 aprilie, insotit de PS Petru Gherghel, episcop de Iasi, de Preasfintitul Anton Cosa, episcop de Chisinau, Preasfintitul Florentin Crihalmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, si de Preasfintitul Aurel Perca, episcop auxiliar de Iasi, sa-i intalneasca la manastirea carmelita de la Luncani, judetul Bacau, pe superiorii ordinelor si congregatiilor calugaresti din intreaga tara. Aici va sustine o conferinta, va raspunde la intrebarile ce-i vor fi adresate si va celebra sfanta Liturghie la ora 12:30. Duminica, 19 aprilie, Eminenta sa se va intalni la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi cu profesorii si studentii.
Program
Sambata, 18 aprilie 
Ora 10:30 – intalnire si conferinta la Luncani, Bacau, cu superiorii si superioarele ordinelor si congregatiilor calugaresti din intreaga tara.
Ora 12:30 – celebrarea sfintei Liturghii
Duminica, 19 aprilie
Ora 8:30 – 10:00 – intalnire cu profesorii si studentii de la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iasi
Ora 10:40 – procesiunea de pe bulevardul Stefan cel Mare si Sfant (in dreptul Consiliului Judetean Iasi)
Ora 11:00 – sfanta Liturghie in catedrala „Sfanta Fecioara Maria, Regina” din Iasi
Ora 12:30 – intalnire comuna cu toti calugarii in aula sinodala de la subsolul catedralei
Duminica, ora 18:00: plecarea spre Republica Moldova.Adauga un comentariu