Actualitate

Un hipermarket din Iasi isi pacaleste clientii cu reduceri fictive. Vor doar sa scape mai repede de marfa

Publicat: 20 mart. 2015
1

@ Conducerea lantului de hipermarketuri a anuntat ca va renunta la afacerea din Iasi

Unul dintre cele mai mari magazine din zona materialelor de constructii si de amenajari interioare a anuntat in urma cu aproape un an faptul ca va renunta la afacerile din Romania, printre punctele sale de lucru aflandu-se si magazinul din zona industriala a Iasului. In urma acestei decizii, compania a anuntat si mari reduceri de pret, pana la epuizarea stocului. Aceste reduceri par a fi insa fictive, intrucat o cutie de vopsea lavabila de 27,5 kg, de exemplu, care poate fi gasita in orice alt mare hipermarket, este scoasa la vanzare la pretul de 289 de lei. Intr-un magazin concurent, vopseaua lavabila apartinand aceluiasi producator poate fi gasita la pretul de 290 de lei pentru 40 de kg.

Magazinul Baumax a fost impanzit de etichete promotionale, care arata faptul ca produsele ar fi fost reduse sau au fost puse pe raft la preturi mult mai mici. Parchetul laminat, de exemplu, este redus de la 59.42 lei la 50.94 lei. O reducere din nou fictiva, un astfel de parchet laminat gasindu-se la acelasi magazin concurent la un pret fara reducere, de maxim 49.90 lei.

Baumax va fi inlocuit de Leroy Merlin

Din etichetele cu care a fost impanzit hipermarketul reiese faptul ca magazinul va fi inchis definitiv in momentul in care stocul va fi epuizat. Acesta pare a fi si motivul pentru care magazinul Leroy Merlin, cel care urmeaza sa cumpere cele 15 magazine pe care retailerul austriac de bricolaj Baumax le detine in Romania, nu a putut da detalii in legatura cu data la care va avea loc transformarea magazinelor. „Momentan nu avem o data concreta pentru transformarea magazinelor, insa cu siguranta vom anunta pe site-ul companiei si pe paginile retelelor de socializare”, a declarat Andreea Bordun, referent de specialitate marketing al companiei Leroy Merlin.

Astfel, la Iasi, magazinul Baumax mai are doar o scurta perioada de viata, dupa care se va trece la transformarea acestuia intr-un magazin Leroy Merlin. Francezii de la Leroy Merlin sunt prezenti în România din 2011, printr-un magazin deschis în Bucuresti, iar în septembrie 2014 au inaugurat al doilea centru comercial, la Craiova. Leroy Merlin detine aproape 350 de magazine cu suprafete între 6.500 si 17.000 metri patrati în 12 tari. Oferta de la rafturi e cuprinsa între 30.000 si 60.000 de produse, iar în 2013 a înregistrat o cifra de afaceri de 13 miliarde de euro.

Pana la inchiderea editiei Baumax nu a oferit un punct de vedere.
Comentarii
  • pai reducerile sunt doar pt jigodiile din conducerea magazinului,restul praf in ochi!! un exemplu,au fost usi de stejar ptr interior reduse de la 490 la 50 lei,cam 50 de bucati!!! la raft nu a ramas macar una,au fost cumparate de directori si vandute la diversi producatori de mobila din iasi!!!

  • magazinul e o cloaca de mizerabili. de la soferi la vanzatori. imi e teama sa intru sau sa iau ceva de acolo. intram des ca era aproape dar nu a fost data sa nu fiu batjocorit, furat, ignorat

Adauga un comentariu