Eveniment-Social

Un grup de medici creeaza mari probleme la Spitalul de Recuperare – VIDEO

Publicat: 19 oct. 2011
1

Conducerea Spitalului de Recuperare din Iasi va trebui sa gaseasca o solutie pentru a rezolva o chestiune extrem de delicata din unitate. In urmatoarele luni, la balneofizioterapie si reumatologie nu vor mai exista doctori care sa ingrijeasca pacientii. „Avem o problema destul de serioara la reumatologie si balneofizioterapie. Un grup de cinci medici, dar si asistente medicale urmeaza sa se pensioneze in urmatoarele luni. Vorbesc de sectii mari, cu 70 paturi. Posturile sunt blocate si nu putem face angajari. Cred ca singura solutie ramane prelungirea in activitate a acestor medici cu experienta. Avizul pentru prelungire trebuie sa-l dea Colegiul Medicilor. Daca medicii vor indeplini conditiile, probabil ca vor obtine aceasta prelungire in activitate. In momentul de fata nu vad alta solutie”, a declarat ec. Carmen Cumpat, manager la Spitalul de Recuperare din Iasi.

O alta problema cu care se confrunta unitatea medicala tine tot de lipsa personalului, de aceasta data fiind vorba de infirmiere si ingrijitoare. In ultima perioada, o parte dintre acestea s-au pensionat, iar altele si-au dat demisia din cauza salariului extrem de mic. O infirmiera sau o ingrijitoare pleaca acasa lunar cu un salariu intre 500 si 1.000 lei. „La infirmiere avem 60 posturi din care sunt ocupate doar 45. Si aici avem o problema. Multe infirmiere si ingrijitoare au iesit la pensie sau, pur si simplu, si-au dat demisia. Motivul cred ca este legat de salariu. Aceasta categorie de personal este prost platita. Ca sa putem desfasura activitatea medicala, pe cele care au ramas le rotesc si in alte clinici, bineinteles cu acordul lor. Lipsa de personal este si la cele doua sectii de chirurgie, ortopedie si ORL. Sase asistenti medicali au plecat. Am reusit sa angajez un asistent medical pe perioada determinata la ortopedie si urmeaza sa organizam concurs sa mai angajam, tot pe perioada determinata, un asistent medical la ORL. Sunt sectii de chirurgie si trebuie sa am personal”, a declarat ec. Carmen Cumpat.
Comentarii
  • Medicii trebuie sa se pensioneze deoarece lucreaza in sectorul de stat.Daca vor sa mai lucreze sa o faca in particulaar. Problema este sistemul care interzice alte incadrari. Desi sunt sectii infiintate abuziv in acest spital.

Adauga un comentariu