Actualitate

Un grup de ieseni, SURPRINS in ipostaze SPECTACULOASE – VIDEO

Publicat: 04 aug. 2016
1

@ Membrii grupului Furor Getorum – Furia Getilor ce face parte din Asociatia Culturala Geto-Dacii din Moldova, coordonata de Constantin „Castor” Lapusneanu, a luat parte, luna trecuta, la „Parada Barbarilor”, in cadrul Festivalului Celtic Transilvania, de la Beclean.

Asociatia Culturala Geto-Dacii din Moldova, coordonata de Constantin „Castor” Lapusneanu, prin membrii grupului Furor Getorum – Furia Getilor, a luat parte, luna trecuta, la Festivalul Celtic Transilvania, de la Beclean. Concret, prin acest festival, organizatorii si-au propus sa aduca în atentia publicului, printr-o atmosfera inedita, aspecte mai putin cunoscute ale vietii celtilor care, între secolele V I. Hr si IV D. Hr., au trait în imediata apropiere a orasului Beclean.

Citeste si : EXCLUSIV. Un grup de ieseni a ajuns sa faca asta in capitala Rusiei. Scene cu impact emotional – GALERIE FOTO, VIDEO

„Publicul participant la eveniment a putut cunoaste, prin intermediul conferintelor, workshop-urilor si spectacolelor, caracteristici ale modului de viata din perioada epocii La Téne, precum folclorul si mestesugurile acestei civilizatii. În cadrul festivalului au fost organizate standuri cu produse de artizanat la care au fost invitati si mestesugari populari, activitati demonstrative si interactive”, arata organizatorii. Pe de alta parte, cel mai important de mentionat este ca, in prim-planul actiunilor au fost secventele ce au reprodus batalii antice ce i-au avut ca principali actori pe daci sau pe geto-daci.

Citeste si : Un iesean face furori in toata Romania. El are o meserie care-i socheaza pe toti – GALERIE FOTO, VIDEO

„Iata ca este un nou exemplu ca acesti tineri merita toata promovarea. Ei au fost si la Moscova sau Roma, in cadrul unor festivaluri similare. Avand in vedere pasiunea tot mai mare a publicului pentru Istoria Antica si in special a stramosilor nostri daci, cunoscand numeroasele manifestari culturale in care grupuri de «actori culturali» in domeniu reconstituirii trecutului au desfasurat numeroase actiuni, mai ales in Transilvania sau Dobrogea”, a reliefat conf. univ. dr. Vasile Cotiuga, de la Facultatea de Istorie a Universitatii Alexandru Ioan Cuza (UAIC).

Citeste si : De-a dreptul SPECTACULOS! Iata ce a putut sa faca un grup de ieseni intr-o localitate din Austria – FOTO
Adauga un comentariu