Eveniment-Social

Un grup de elevi ieseni salvati de la moarte – FOTO

Publicat: 18 sept. 2013

Dupa ce, parintii copiilor din satul Holm Podu Iloaiei au aratat pericolul la care sunt expusi zilnic elevii care traverseaza o punte nesigura peste raul Bahlui, in drum spre scoala, autoritatile locale au decis sa intervina.

„Cu toate ca elevii au si posibilitatea de a merge pe drumul paralel cu Bahluiul, acestia putand trece pe podul de la Scobilteni, aceasta punte este trecuta zilnic de scolari, cei mai expusi pericolului fiind tinerii mici de statura, care nu ajung la bara continua si risca oricand sa se accidenteze. Noi nu ne dorim decat sa sensibilizam, cumva, autoritatile, pentru a lua o masura in privinta asta si pentru ca noi, parintii, sa putem merge la munca linistiti si in credinta ca ai nostri copii nu patesc ceva”, a spus un parinte.

Primarul orasului Podu Iloaiei, Gabriel Istrate, a precizat ca intelege doleanta acestora si ca va interveni pentru a rezolva problema in maximum doua saptamani. „Vreau sa le transmit parintilor ca in maximum doua saptamani vom rezolva aceasta problema ce tine de puntea peste raul Bahlui. Mai mult, avand in vedere ca au fost preluate o serie de probleme grave in aceasta zona, incercam acum sa le remediem, pentru ca sa fie cat mai bine pentru cetateni. Oricum, vreau sa va spun ca vom rezolva si situatia distributiei cu apa potabila pentru satul Holm, cu sursa din Timisesti”, a declarat edilul. Elevii de clasele V-VIII din satul Holm se deplaseaza zilnic la cursuri, pana la Scoala Gimnaziala Alexandru Ioan Cuza – Podu Iloaiei pe o punte extrem de nesigura si care in orice moment ar putea provoca o tragedie. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) au afirmat ca situatia intra in atributia Consiliului Local si a primarului din acea zona.
Adauga un comentariu