National

Un „golan” pentru Cotroceni

Publicat: 05 sept. 2000
a:3:{s:7:"site_id";i:1;s:6:"old_id";i:15356;s:8:"site_url";s:10:"www.bzi.ro";}

Nominalizarea fostului lider al studentilor, Marian Munteanu (38 de ani), drept candidat la presedintie din partea Aliantei Nationale (PNR – PUNR) i-a luat prin surprindere chiar si pe membrii de partid.
Nicolae Botu, liderul filialei iesene a Partidului National Roman, a declarat ca optiunea initiala a peneristilor a fost actorul si vedeta de televiziune Florin Calinescu. Din cauza interventiei patronului Pro TV, Adrian Sarbu, care a considerat ca postul sau TV va avea mai mult de pierdut decat de castigat din implicarea lui Calinescu in politica si datorita faptului ca actorul in cauza a cerut o suma importanta de bani pentru a se inscrie in confruntarea electorala, negocierile au cazut, cu putin timp in urma.
„Candidatura lui Marian Munteanu a fost o surpriza si pentru mine. In timp ce eram la Palatul Parlamentului, Valeriu Tabara a venit cu propunerea de a-l audia pe fostul lider al studentilor. Nu dau doi bani pe Marian Munteanu si nici n-am crezut vreodata ca voi da mana cu acest individ, dar discursul sau mi-a dovedit ca imaginea pe care o aveam despre el este depasita. Dupa ce l-am ascultat patru ore, am avut impresia ca poate fi un candidat foarte bun pentru functia de presedinte al tarii. S-a dovedit foarte inteligent, deosebit de cult si foarte bine pregatit din punct de vedere politic. Probabil, cei patru ani pe care i-a petrecut in Statele Unite l-au schimbat in bine”, a comentat Botu.
Dupa parerea presedintelui PNR Iasi, marea problema la alegerile generale va fi imaginea sifonata pe care Marian Munteanu o are in randul electoratului. Cu toate acestea, Nicolae Botu a afirmat ca, in masura in care Bucurestiul va reactiona pozitiv la surprinzatoarea mutare politica a lui Magureanu si vor fi investite sume considerabile in campania electorala, iar in jurul lui Munteanu se va afla o echipa de specialisti, candidatul la presedintie din partea Aliantei Nationale poate face o figura frumoasa la alegerile din noiembrie.
Catalin ONOFREI
Adauga un comentariu