Sport

Un gest senzational facut de Serge Aurier (23 de ani), în timpul partidei dintre reprezentativele Coastei de Fildes si Mali, scor 3-1, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018, a facut înconjurul lumii extrem de repede. In minutul 20 al partidei d

Publicat: 13 oct. 2016
1
Un gest senzational facut de Serge Aurier (23 de ani), în timpul partidei dintre reprezentativele Coastei de Fildes si Mali, scor 3-1, din preliminariile Cupei Mondiale din Rusia 2018, a facut înconjurul lumii extrem de repede. În minutul 20 al partidei de pe ”Stade de Bouake”, în fata a 23.400 de spectatori, la scorul de 1-0 pentru Mali, s-a petrecut o faza care a fost extrem de aproape de a se transforma într-o tragedie. La un atac al oaspetilor, Moussa Doumbia (22 de ani), mijlocasul celor de la Rostov a fost lovit involuntar cu cotul în cap de catre Lamina Kone, fundasul celor de la Sunderland.
 
Doumbia a cazut inert la pamânt, în timp ce portarul ivorienilor, Gbohouo, avea ceva de împartit cu arbitrul de la centru. Aurier a sesizat însa la timp ca Doumbia are probleme si a intervenit imediat pentru a-l împiedica pe acesta sa nu-si înghita limba. Apoi a cerut disperat sprijinul medicilor.
Alain Giresse, selectionerul nationalei din Mali, a declarat, într-un interviu pentru postul de radio francez RMC Sport, momentele de panica de pe teren.
”Toti jucatorii si-au dat seama ca Doumbia are probleme, ca se sufoca si ca era pe cale sa-si înghita limba. Atunci, Aurier, unul dintre jucatorii nostri, l-a întors într-o parte, dupa care i-a scos limba, pentru ca era pe cale sa-si piarda viata”, a spus fostul mare jucator francez din anii ’80.
 
Gestul lui Aurier este în totala contradictie cu cel pe care l-a facut, în acelasi meci, dupa autogolul lui Salif Coulibaly, cel care a dus scorul la 2-1 pentru gazde. Imediat dupa reusita, Serge s-a îndreptat spre tribune unde a gesticulat ca le taie gâtul fanilor ivorieni prezenti la meci.

Click pe Sport.bzi.ro pentru video 
Adauga un comentariu