Eveniment-Social

Un fost primar este acuzat ca polueaza orasul pe care l-a condus – FOTO

Publicat: 11 sept. 2013

@ Fostul primar Petrica Baciu si-a deschis o spalatorie auto si o vulcanizare chiar la intrarea in orasul Podu Iloaiei, chiar daca nu a obtinut autorizatie de la institutiile abilitate @ In zona in care si-a facut Baciu spalatoria nu exista canalizare

Mai multe institutii au sesizat ca la intrarea in orasul Podu Iloaiei se desfasoara unele activitati care afecteaza mediul inconjurator. Este vorba despre un service auto, o vulcanizare si o spalatorie deschise recent si patronate de fostul primar al orasului Podu Iloaiei, Petrica Baciu. „O sa luam masuri. Nu ne exista niciun fel de autorizatie nici de la Mediu, nici de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri, nici de la Directia de Sanatate Publica”, a spus Gabriel Istrate, primarul orasului Podu Iloaiei.

Era necesar si un aviz de la Directia Regionala de Drumuri si Poduri, deoarece spalatoria si vulcanizarea sunt amplasate chiar la marginea drumului european E 583. Poate ca cel mai important aviz care trebuie eliberat este cel al Agentiei de Protectie a Mediului. Asta deoarece Baciu a deschis o spalatorie in conditiile in care in zona nu exista retea de canalizare. Prin urmare, apele uzate pline de uleiuri si carburanti se duc in panza freatica.

Cat a fost primar, Baciu nu a fost in stare sa extinda reteaua de canalizare asa cum a promis in campaniile electorale. „Am avize, sunt hartuit politic. Am fosa septica”, a spus Petrica Baciu.

S-ar parea ca fostii primari de la Podu Iloaiei si-au facut o traditie din a polua orasul pe care l-au condus anterior. Pe cand era primar (in perioada 2008 – 2012), Petrica Baciu il acuza frecvent pe fostul primar al orasului, Mihai Alexa (1996 – 2008) ca polueaza orasul. Cu ajutorul unor fonduri europene, Alexa si-a amenajat o ferma moderna de crestere a porcilor, in localitatea Scobalteni. Numai ca excrementele erau aruncate pe camp, iar mirosul era insuportabil, in special vara.
Comentarii
  • ma mir ca indrazniti sa scrieti despre Baciu. Pe timpul mandatului sau ati fost singurul ziar care l-ati pupat peste tot si acum il criticiati. De fapt asta e caracteristica ziarului dvs.

    • intr-adevar acest oligofren trebuie ascuns pe zeci de ani, la tara toti imbecilii pot ajunge primari cu speranta ca fura 4 ani si apoi o duc linistiti toata viata. adevarul e ca asta a furat toata viata si va medita linistit, la loc umbros, cel putin 4 ani

  • ALOOOOO, GARDA DE MEDIU DORMITI?????,sau va e frica tot politic??,acest fost primar lucreaza doar cu angajati la negru, faceti verificari va rog!!!

Adauga un comentariu