Actualitate

Un fost director de la Finante, cercetat pentru evaziune fiscala

Publicat: 19 iun. 2013
1

@ Ex-directorul este cercetat acum chiar de fostii subalterni @ Inspectorii de la Finante il acuza ca a incasat in nume personal bani sub forma unor contracte de mecenat, tocmai pentru a evita plata taxelor catre bugetul de stat @ In paralel, fostul director incearca sa-i intimideze pe inspectorii care au luat la puricat afacerile familiei sale

Un fost director al Directiei de Finante se va alege cu o plangere penala, care va fi depusa chiar de fostii sai subalterni. Corneliu Durdureanu lucreaza si acum ca simplu inspector al Directiei de Finante, dar colegii sai de serviciu au primit o sesizare in care se arata ca fostul lor sef s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor catre stat. Si cum inspectorii stiu ca potrivit Constitutiei, toti romanii sunt egali in fata legii, chiar daca au fost directori, isi fac treaba si verifica sesizarea depusa impotriva lui Durdureanu. Din primele cercetari, s-ar parea ca acuzatiile se confirma. In perioada in care a condus Directia de Finante, Durdureanu s-a aflat si in conflict de interese. Astfel, acesta s-a angajat si cadru didactic, la o unitate privata de invatamant din judetul Iasi. Dar nu a incheiat cu aceasta institutie privata un contract de munca, asa cum era si normal. Daca ar fi incheiat contract de munca, suma primita s-ar fi adunat la salariul incasat de la Finante, iar impozitele pe venit si contributiile pe care le-ar fi platit statului ar fi avut o valoare mult mai mare. Durdureanu a incheiat cu unitatea de invatamant respectiva un contract de mecenat, care are cam aceeasi valoare juridica ca si o donatie. Este evident ca a apelat la aceasta smecherie pentru a plati impozite mai mici. In baza acestui contract, Durdureanu a incasat in ultimul an peste 200 milioane de lei vechi. In acest caz, acuzatia de conflict de interese provine din faptul ca institutia de invatamant respectiva avea datorii mari catre bugetul de stat, iar in acea perioada, Finantele i-au aprobat unele esalonari la plata in conditii speciale.

Ii hartuieste pe inspectori

Aceasta nu este singura data cand finantistii ieseni il prind pe Durdureanu cu mata-n sac. Recent, inspectorii de la Finante au verificat Cabinetul Medical Individual Dr. Durdureanu Ana-Maria” condus de sotia lui Corneliu Durdureanu. Asta deoarece sotia lui avea obligatii neachitate catre bugetul de stat. Mai exact, este vorba despre taxele si impozitele pe care nu le-a platit statului, desi a fost somata de mai multe ori de fostii subalterni ai lui Durdureanu. Datoriile crescusera in anul 2012, in conditiile in care cabinetul medical a incheiat contract cu Casa Judeteana a Asigurarilor de Sanatate si prin urmare, incaseza lunar de la stat sume importante de bani. In urma verificarilor, Directia de Finante a obligat cabinetul medical sa achite statului peste 200 de milioane lei vechi. S-a constatat si la acest cabinet ca au fost inregistrate unele cheltuieli nejustificate, tocmai pentru a diminua masa de impozitare. Drept razbunare, Durdureanu a depus o sesizare la Directia de Finante impotriva inspectorilor, care au facut cercetarile. Ceea este grav se refera la faptul ca Ministerul de Finante a dat curs sesizarii facute de Durdureanu si ii ancheteaza pe inspectorii respectivi. Aceasta atitudine a Ministerului de Finante nu are nicio legatura cu politica declarata recent, de a inaspri masurile de combatere a evaziunii fiscale.
Comentarii
  • Ce lichea! De aia se bat ca orbetii pentru posturi de conducere, sa poata smenui cat mai mult. Pe nevasta-sa de ce n-a executat-o silit?

  • Un marlete *******. Cand venea in control dadea amenda ca la casa de marcat erau 1,5 lei in plus. Si el si-a facut contract de mecenat. La puscarie cu el. Iaca unde era Mecena.

  • cum pot firmele care au primit amenzi sau rezolutii „gresite” sa se indrepte inpotriva lui? exista termene de prescriptie?

    Daca s ar ocupa un avocat de asa ceva, ar ramane uimit cati client ar avea!!!!

  • ca se vor mai lupta astia intre ei GRIG Melu Demian si Durdu Probabil din aceasta cauza oamenii isi fac de cap si incasarile sunt pe luna mai doar de 70%. Ha ha ha ce realizari…..

  • GRIGORIU, luai-as rasa-n p. u.-l a impreuna cu fiica-sa IRINA CRAP DRUM de betiva ordinara. DURDUREANU a fost un prost ca nu a reusit sa o mateaseasca. Uite asa scapau finantele de o betiva. Iar daca va mai luati de DAMIAN, un om cu bun simt, pentru cel care a scris articolul si comentariul, îi doresc sa îl viziteze 3 masini: de POLITIE, de SALVARE si de POMPIERI!!!

Adauga un comentariu