International

Un fost agent federal a luat MITA in monezi virtuale

Publicat: 02 iul. 2015
1
Un fost agent federal american, Carl Force, a recunoscut ca luat mita in moneda virtuala bitcoin in timpul unei investigatii legate de traficul de droguri prin intermediul platformei de tranzactionare Silk Road, in schimbul furnizarii de informatii referitoare la ancheta, relateaza Reuters.
Force, acuzat de extorcare, spalare de bani si obstructionarea justitiei, a aparut la un tribunal din San Francisco in salopeta portocalie si cu lanturi la picioare si a admis un sir intreg de acuzatii. Intre acestea, Force a spus ca anul trecut a convenit un contract cu Twenty-First Century, pentru a ajuta la realizarea unui film despre investigatia Silk Road, fara sa aiba acordul superiorilor sai. In cadrul contractului, Force ar fi urmat sa primeasca 240.000 de dolari.
Force a raportat discutia superiorilor, dar a pretins ca nu a avut loc vreo plata si a depus in schimb monedele bitcoin intr-un cont personal. Force s-a folosit si de un alt pseudonim, „French Maid”, fara stiinta autoritatilor, si i-a furnizat informatii lui Ulbricht in schimbul a circa 98.000 de bitcoin, in septembrie 2013, au mai spus procurorii.
 Adauga un comentariu