Magazin

Un film despre profetul MAHOMED provoaca tensiuni in lumea araba

Publicat: 26 aug. 2015
1
Un film ce prezinta tineretea profetului Mohamed va avea premiera miercuri, fiind difuzat in 150 de cinametografe din Iran, urmand ca joi, pelicula sa fie prezentata in deschidere la festivalul de film de la Montreal.
Premiera filmului „Mohamed” a provocat deja tensiuni in lumea araba, iar regizorul peliculei, Majid Majidi, sustine ca niciodata nu a avut atatea emotii ca inainte de proiectia de miercuri seara.
Islamul are o imagine proasta in lumea occidentala, o imagine violenta care nu are nimic de a face cu adevarata natura a acestei religii. Aceasta imagine vine de la gruparile teroriste, cum ar fi Stat Islamic, are nu au nici o legatura cu Islamul, dar i-au furat numele pentru a raspandi teroarea in intreaga lume”, a spus cineastul iranian.

Citeste si  Descoperire incredibila! Fragmente din Coran, scrise in timpul vietii profetului Mahomed: 

Majidi a explicat pentru France Presse ca s-a simtit intr-un fel obligat sa faca acest film si a subliniat ca vrea sa schimbe aceasta imagine neadevarata a islamului.
„Islamul nu e terorismul violent, ci o religie a bunatatii si a pacii”, marturiseste Majidi. 
Desi filmul nici nu a fost proiectat, reactiile impotriva acestuia au inceput sa apara. Marea problema a peliculei este legata de reprezentarea Profetului in imagini. Ea nu e explicit interzisa de Coran, dar o mare parte a teologilor suniti, mai ales a wahabitilor, care sunt cei mai radicali, o condamna pentru ca vad in ea o incitare la idolatrie.

Citeste si  Ghidul femeilor din Statul Islamic. Inimaginabil ce sunt fetele puse sa faca de la 9 ani

“Exista cel putin 200 de filme despre Iisus, inca o suta despre Moise, dar doar vreo 40 despre Mahomed”, aminteste Majidi.
Celebrul cineast Majidi a regizat si filmul „Copiii cerului”, film nominalizat la Oscar in 1998. Pelicula “Mohamed” a costat nu mai putin de 40 de milioane de dolari si este cel mai scump film iranian facut vreodata.Adauga un comentariu