Magazin

Un elev a facut naveta 150 de kilometri ca sa ajunga la scoala

Publicat: 11 sept. 2014
1
Ne plangem, deseori, ca tinerii nu mai vor sa invete sau ca au rezultate slabe! Dar, cand sunt copii care prind drag de carte, ce le oferim?
Proiecte grandioase pe hartie, dar abandonate in realitate. Aflati povestea incredibila a unui elev care a facut naveta 150 de kilometri pana la scoala. Lorin este din Serbia. Invata peste granita, la un liceu din Romania. Face naveta 150 de kilometri, intre Serbia si orasul Jimbolia, pretul platit pentru a face carte. Scoala are internat, dar este in constructie de mai bine de sapte ani.
Lorin sta mai mult pe drumuri decat in banca la scoala. Parintii sunt si ei la capatul rabdarilor.
Naveta copiilor ii arde la buzunar.

Citeste si:Situatie disperata! Sute de profesori ieseni au de suferit dintr-un motiv penibil

Campusul scolar care ar fi trebuit sa gazduiasca peste o mie de elevi a fost napadit de buruieni inalte de doi metri. Bucatile de caramida s-au crapat inainte de a fi tencuite.
Constructia acestui santier urias a inceput in urma cu sapte ani si sunt departe de a fi finalizate. Campusul scolar care se intinde pe doua hectare de teren ar trebui sa includa pe langa liceul propriu-zis, un internat, o cantina si o sala de sport.
Proiectul maret de pe hartie s-a transformat in realitate intr-un schelet care sta sa cada. In loc sa invete in sali moderne, elevii studiaza in clase cu pereti mancati de igrasie. Ministerul Educatiei a investit, in 2007, zece milioane de lei in proiectul laudabil. L-a lasat in paragina din lipsa de fonduri. Mai-marii din Educatie vor aloca alte 20 de milioane de lei. Nimeni nu stie cand.Adauga un comentariu