Actualitate

Un drum ca acesta din Iasi nu gasesti in toata lumea! Nu va puteti imagina unde se termina – FOTO

Publicat: 14 sept. 2015

@ Asa ceva cu siguranta nu ati mai intalnit niciodata in viata @ Dovada unui sistem bolnav poate fi vazuta oricand la cativa kilometri de Iasi @ Nici nu iti poti da seama daca unii isi bat joc de oameni sau sunt atat de indiferenti incat nu le pasa de imaginea lasata in urma @ Nu trebuie sa mai ceri nimic nimanui cand vezi ce poate oferi statul, in bataie de joc, acestei localitati

Drumurile din Iasi mereu par sa reprezinte un intreg lant de probleme pentru autoritatile locale, judetene, nationale si pentru institutiile care se ocupa de starea lor. Prin anul 2008, o mare bucurie se asternuse peste satenii din Costuleni, atunci cand Guvernul a decis sa aloce in sfarsit fonduri pentru drumul ce leaga aceasta comuna de comuna invecinata, Schitu Duca. De altfel, importanta drumului consta in faptul ca leaga doua drumuri nationale, respectiv DN 24 si DN 28. Lucrarile au inceput in forta, iar drumul prindea contur pe zi ce trece.

Cu toate acestea, drumul ce traverseaza cateva dealuri si vai a avut parte de un final „inedit” sau mai bine spus, prostesc. Nici astazi nu se stie prea bine de ce comuna apartine drumul, dar asta este cea mai mica problema a oamenilor care sunt nevoiti sa „escaladeze” o bucata din el zilnic. Drumul Comunal 554 a fost asfaltat pana in varful unui deal de pe raza comunei Costuleni, la 1.100 de metri de Drumul National DN24. Acesti 1.100 de metri ramasi neasfaltati sunt impracticabili, iar deseori oamenii ce il parcurg sunt nevoiti sa ocoleasca o parte din el direct pe camp pentru a nu ramane suspendati.

Drumul duce spre nicaieri

Astazi drumul duce spre nicaieri, avand in vedere ca se termina in varful unui deal. Nu ar fi singurul drum care se afla intr-o stare extrem de proasta, insa totul pare ca este o gluma prosteasca. Este greu de crezut ca Guvernul a ramas dintr-o data fara fonduri, iar ultimul kilometru care trebuia facut a ramas si astazi neterminat. „Drumul acesta face parte din comuna Costuleni, dar nu a mai fost finalizat pentru ca nu au mai fost fonduri. Am tot facut demersuri pentru a primi din nou finantare sa putem termina acest drum. Nu prea avem sperante ca vom primi finantare prea curand”, Dumitru Harabagiu.

Satenii nici nu stiu ce sa mai creada, de fapt nici nu isi dau seama ce se petrece cu drumul lor. Este o situatie inedita si este posibil ca in scurt timp acest drum sa devina un obiectiv turistic. Nu vezi prea des asa ceva, iar autoritatile locale ar putea scoate sume frumusele de la potentialii turisti, asa poate se vor gasi fonduri pentru terminarea impresionantului tronson de drum de un kilometru. Si cei de la Drumurile Judetene au aratat ca investitia respectiva trebuie dusa la bun sfarsit.

„Acolo este vorba de un drum comunal. Acea portiune de drum are asfalt pana in coama dealului. Este vorba de o investitie veche de sapte-opt ani de zile, de pe vremea Guvernului Tariceanu. S-au dat fonduri, insa nu suficiente, iar in prezent au ramas de asfaltat circa 1,1 kilometri de drum. Portiunea neasfaltata este insa una care necesita o investitie mult mai mare, pentru ca lucrarea are ceva probleme. Drumul este mult mai greu de parcurs si lucrarea este mai dificil de realizat”, a mentionat Daniel Minciuna, directorul Directiei Judetene de Administrare a Drumurilor si Podurilor Iasi. 
Comentarii
Adauga un comentariu