Actualitate

Un doctor din Iasi detoneaza bomba! Recunoaste tot intr-un megadosar de coruptie!

Publicat: 10 nov. 2015
1

@ Un dosar de coruptie vizeaza unul dintre cei mai grei oameni din medicina ieseana @ Un medic iesean a considerat ca lupta este prea mare si a acceptat sa recunoasca tot in fata judecatorilor @ Medicul este acuzat ca a emis o adeverinta falsa unui student pe care decanul de la Facultatea de Medina voia sa-l inscrie in mod ilegal la cursuri

Un medic iesean, judecat intr-un mega dosar de coruptie, a declarat in urma cu doua zile ca accepta sa recunoasca toate faptele pe care i le-au imputat procurorii de la Directia Nationala Anticoruptie (DNA) Iasi. Este vorba de dosarul de coruptie care vizeaza in principal faptele comise de Doina Azoicai, decanul Facultatii de Medicina din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa din Iasi.

Medicul Ligia Nicoleta Buhus a fost trimis in judecata in acest dosar, pentru comiterea infractiunii de fals. Nicoleta Buhus, medic de familie, a atestat in fals ca un student strain este inregistrat in evidentele sale medicale si ca este clinic sanatos. Adeverinta aceea era necesara pentru inscrierea la Facultatea de Medicina. Cand a vazut toate probele procurorilor anticoruptie, Nicoleta Buhus a spus ca vrea sa recunoasca absolut tot ce s-a intamplat. Aceasta recunoastere ii poate aduce o reducere de pedeapsa cu o treime. In acest dosar, Doina Azoicai este acuzata de luare de mita.

Conform anchetatorilor, in ziua de 22 noiembrie 2014, Doina Azoicai a primit de la Haizoun El Houssine, ajutat de Agha Romeen, prin intermediul unor persoane, o tava confectionata din cupru, argintata, în greutate de 1.359 grame si un ceainic argintat. Tava a fost oferita acesteia dupa ce decanul a acceptat înscrierea, in mod nelegal, a fiului sau la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr. T. Popa” Iasi. Apoi, pe 18 noiembrie, în calitate de decan, respectiv prodecan si membre ale Biroului Consiliu al UMF Iasi, Doina Azoicai si Ionela-Lacramioara Serban, prin semnarea procesului-verbal de înscriere la studii a fiului lui Haizoun El Houssine, au atestat în fals ca au verificat actele de studii în original prezentate de acesta. Asta s-a intamplat desi existau multe nereguli in documentele respective. Ulterior, la data de 20 noiembrie 2014, în baza procesului-verbal respectiv, Azoicai a aprobat solicitarea acestuia de înscriere direct în anul II de studii desi, pe baza documentelor depuse, acest candidat nu putea fi înscris la studii decât în anul I. De cealalta parte, Ligia-Nicoleta Buhus, în calitate de medic, a emis o adeverinta prin care a atestat în fals ca fiul lui Haizoun El Houssine, care în acel moment nu se afla in România, este înscris în evidentele cabinetului sau medical individual, ca a fost consultat si ca este clinic sanatos, documentul fiind necesar pentru dosarul de înscriere la cursuri.

„În acest fel, bugetul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi a fost prejudiciat cu suma de 5.000 euro, reprezentând taxa de scolarizare pe care institutia de învatamânt avea interesul legal sa o încaseze pentru anul I de studii, iar, pe de alta parte, candidatul înscris direct în anul II a obtinut foloase necuvenite”, se arata in comunicatul DNA Iasi. Urmatorul termen de judecata va avea lor pe data de 7 decembrie 2015.
Comentarii
  • La facultatea de asistenti medicali din cadrul UMF, sunt asistente medicale care au trecut de la scolarizarea cu taxa la scolarizarea fara taxa, asta desi in cursul anul au avut cite doua sau trei restante.Cum este posibil sa ai restante si sa treci la buget .Asistentele care au trecut la buget lucreaza Sf.Spiridon si au trecere la profesorii de acolo si noi cei care venim de la alte spitale ni se cere prezenta obligatorie.Vrem sa stim cei din anul doi, cum au putut unele persoane sa treaca la buget cu restante.Reporterilor de la BZI, puneti o intrebare la UMF.

  • Bai nenorocitilor a platit Forna salariul si va cerut inca un articol , asta numiti voi megadosar de coruptie ,o facatura care pute de la o posta,ce sa mai spui de dosarele lui Udrea,Oprescu etc.acestea probabil sunt astronomice ?

  • Ce-i drept adevaratele megadosare le poti gasi in spitale, la adevaratii doctori care nu se uita la tine pana nu le dai ceva, si apoi cum le-ai dat ceva asa mare grija au de tine !!! Am fost martor cand un cetatean se ruga de un domn doctor sa aibe grija de mama dansului ce ajunsese la spital. Se cam fofila ca sa vedeti, ca treburi de astea dandu-i de inteles ca trebuie sa cotizeze. Cum i-a bagat in buzunar o suma de bani, imediat a si aparut raspunsul din partea doctorului ” mama dumneavoastra va fi pe maini bune” !! Dragilor in spitale e marea coruptie.

    • Are dreptate domnul semnat felix.Am fost internat cu foaie de zi si dupa ce am dat atentie si dupa iesirea din serviciu a doctoritei la ora 15 a venit doctorita imbracata civil si se interesa cum ma simt dupa ce mi s-a efectuat punctia.Deci unde este stiumulentul?.

  • Daca controlati toate asistentele medicale care au facut „facultate”, iese urat de tot!
    Cum poti sa fii la cursuri si la serviciu in acelasi timp?
    Adica da, in Romania se poate orice…controlati va rog si la Apolonia…

Adauga un comentariu