Actualitate

Un BMW, spaga pentru viceprimar?

Publicat: 09 ian. 2011
1

@ Viceprimarul Romeo Olteanu se plimba cu un BMW X3 ce apartine firmei Impex Romcatel SA @ Recent, firma a primit direct de la primarie un contract de 55 mii lei fara TVA @ Directorul firmei a recunoscut ca il leaga de viceprimar o prietenie de 30 ani @ Viceprimarul nu a vrut sa ofere explicatii cu privire la relatia pe care o are cu directorul societatii @ Viorica Frunza a recunoscut ca i-a facut o serie de favoruri viceprimarului Olteanu @ „Eu nu am nici o relatie directa cu primaria. Sunt un om simplu, care vine la primarie si depune o documentatie. Sa nu amestecati lucrurile. I-o mai dau din cand in cand (masina – n.r.). Nu-mi place asemenea conexiune”, a spus Frunza, directorul Impex Romcatel SA

O firma din Iasi a pus mana pe un contract de la primarie ce vizeaza proiectarea adapostului de animale de la Tomesti. Recent, primaria a atribuit catre Impex Romcatel SA un contract in valoare de 55 mii lei fara TVA. Insa directorul societatii este prieten vechi cu viceprimarul Romeo Olteanu. Ba mai mult, de ceva timp, Olteanu conduce un BMW care apartine firmei. Este vorba de un BMW X3, negru, cu numarul de inmatriculare B-05-NZI. In aceste conditii, planeaza suspiciunea ca firma a fost avantajata in baza unei prietenii de peste 30 ani. Reprezentantii primariei au declarat ca respectivul contract de proiectare a fost incredintat direct catre Impex Romcatel SA. „Nu a fost organizata o licitatie. Contractul face referire la reproiectarea amplasamentului de la padoc. A fost o negociere cu Impex Romcatel. Noi am schimbat primul amplasament pentru ca era un litigiu”, a declarat Mihai Chirica, director general la Directia Tehnica si Investitii. Viceprimarul Romeo Olteanu a refuzat sa raspunda la telefon pentru a oferi explicatii cu privire la natura relatiei pe care o are cu Viorica Frunza, directorul societatii.

„I-o mai dau din cand in cand”

Contactata telefonic, Viorica Frunza a precizat ca este deranjata de ideea unei astfel de conexiuni si ca faptul ca imprumuta masina unui vechi prieten nu denota un aranjamenmt in ceea ce priveste obtinerea unui contract de lucrari de la primarie. „Este vorba de refacerea studiului pentru noul amplasament. Este aceeasi suma stabilita la prima proiectare. Nu primim nimic in plus. Cu Romeo Olteanu sunt prieten de o viata, de 30 ani. Eu nu am nici o relatie directa cu primaria. Sunt un om simplu, care vine la primarie si depune o documentatie. Sa nu amestecati lucrurile. I-o mai dau din cand in cand (masina – n.r.). Nu-mi place asemenea conexiune”, a declarat directorul Impex Romcatel SA.

Ce se vrea la padoc

Noul padoc va avea locuri pentru animale, un cimitir pentru animale si un centru medical. Structura constructiei va fi demontabila. Insa lucrarile nu merg cum ar trebui. Contractul de executie l-a prins Titel Sinescu, prin firma controlata de acesta, Iasicon SA. Angajatii Iasicon SA lucreaza, momentan, la confectionarea a o mie de custi unde urmeaza sa fie cazatii cainii comunitari. Inca din 2009, trebuiau demarate lucrarile la noul padoc din Tomesti. Dar, din cauza ca amplasamentul respectiv a fost revendicat, edilii au fost nevoiti sa schimbe locatia. Pentru amenajarea noului padoc destinat animalelor fara stapani, primaria a organizat o licitatie castigata de Iasicon SA in colaborare cu Huge Construct SRL, ofertand suma de 3,2 milioane lei, cu termen de executie de trei luni si o garantie de 180 luni. Adapostul va avea o suprafata de 3.550 metri patrati si o capacitate de trei mii locuri. Intregul proiect are o durata de executie de 24 luni si un cost total de 1,3 milioane euro.
Comentarii
  • Alte firme nu existau?De ce mereu aceleasi nume?Nu vi se pare deranjant?Deci coruptie la greu….Incercati sa infiintati si alte firme, ca sa bata la ochi chiar daca asociatul unic e acelasi, e asa de greu dna Viorica?Va duce capul la porcarii dar la ceva bun nu……

  • In iasi nu exista decat firmele: Conest, iasicon, euroconstuct,firme abonate la contractele cu bani publici.Aici e coruptia , dar , nimeni nu vede!!!

  • Dumnezeii mati nichitaa ca mi-am rupt masina pe nicolae iorg in dreptul bazarului si in statia de tramvai din Tudor Vladimirescu !!! mortii mati ca nu mai am bani sa bag in ea !! Cand te prind pe strada iti sparg ochelarii !

  • bai asta multe curve mai are! parca e buhaiul Iasului oare astea nu se inteapa ca e golan si practic nu face decit sa le scurga de bani ? Avocata si brutareasa stau cu mina in sin ? Mireluta suge puta nimic nimic ?sau acum Mirela din covrigi nu mai face atiti bani citi iar trebui nemernicului ! iar Nichita e zero

  • SA VEDETI VICEPRIMARUL DE LA BELCESTI
    CE SPAGI A LUAT SI CE A FACUT SI A TRECU SCTIUNILE PE NUMELE FRATELUI SAU,
    ARE CASE , SPATII COMERCIA;E, MASINI, SI NU A LUCRAT NICIODATA PINA A FI VICEPRIMAR. TREBUIE SA VINA UN CORP DE CONTROL SERIOS, CACI ASTIA DE LA BUNA ZIUA IASI A MUSAMALIZAT CU MOLUZUL.

  • Pariez ca la ultima licitatie de la Primarie -cea cu extinderea caminului de batrani- tot Romcatel va castiga desi are punctaj mai mic ca For best project . Iar daca nu, se va anula iar aceasta licitatie ca si cea de anul trecut!

Adauga un comentariu