Eveniment-Social

Un baron PSD a nenorocit o comuna. Dezastrul bate la usa localnicilor – FOTO

Publicat: 17 aug. 2015

@ Afacerile personale ale unui influent baron local PSD au zguduit din temelii o localitate din judet @ Localnicii risca sa-si piarda agoniseala de o viata din cauza afacerilor derulate de personaje cu influenta din zona @ Autoritatile locale refuza sa ia masuri, in timp ce satenii ameninta cu revolta

Scandal monstru intr-o localitate din vestul judetului. Satenii din Boureni, comuna Motca, au ajuns la capatul rabdarii din cauza unui afacerist care a intrat cu balastierele in raul Moldova si a distrus totul in zona. Este vorba de balastierele lui Dinu Apavaloaie, fost consilier judetean. Chiar daca acesta se afla incarcerat in prezent in Penitenciarul Botosani, afacerile ii sunt conduse de copiii lui. De ceva vreme, acestia au deschis o balastiera pe raul Moldova pe care o exploateaza frecvent.

Prin societatea Amed Group SRL, familia fostului ales judetean isi vede linistita de treaba si exploateaza nestingherita terenul. Oamenii insa sunt revoltati si cer sa se ia masuri, mai ales dupa ce balastierele au distrus si imasul pe care pasc animalele oamenilor. Nu este pentru prima oara cand familia fostului consilier a bagat utilajele cu japca in apele raurilor din zona pentru a exploata balastul. De altfel, Apavaloaie a contribuit decisiv la nenorocirea care s-a abatut asupra localitatii Alexandru Ioan Cuza, amenintata de apele Siretului, dupa ce balastierele au sapat adanc in albia apei si i-au schimbat cursul. Un dezastru asemanator se poate intampla oricand si la Motca.

Citeste si: Baronul PSD care si-a demolat satul natal – FOTO, VIDEO

„Masinile firmei care lucreaza acolo, cele ale lui Apavaloaei, cara zi si noapte balast din albia raului. Nimeni nu se mai poate odihni din cauza asta. De cand s-a apucat sa lucreze acolo albia raului a scazut cu aproximativ zece metri. Pot sa va spun ca gaura respectiva se vede si din avion. In plus, din ceea ce stim, el nu are aprobare pentru balastiera, ci pentru crescatorie piscicola, dar asta e doar o acoperire. A spus la oameni ca sapa bazin, dar nu este deloc asa”, a spus Vasile Muraru, un localnic din satul Boureni. In plus, oamenii sustin ca totul se deruleaza cu acordul tacit al autoritatilor locale, care au refuzat sa ia masuri.

„Si-au facut drumuri si diguri la discretie. A distrus imasul la sateni si trebuie sa fie tras la raspundere. Pai, inainte acolo pasteau si 250 de vaci, iar acum nu mai vezi una. A cumparat toti primarii care au fost si care sunt acum, de aceea nu se ia nicio masura. Ar trebui sa iesim cu totii in strada si sa ne facem singuri dreptate”, a mai mentionat localnicul. In schimb, reprezentantii Primariei Motca nu au putut fi contactati pentru a oferi un punct de vedere.
Comentarii
Adauga un comentariu