International

Un barbat inarmat a intrat intr-un centru comercial din Belgia. „Au fost trase focuri de arma cu un Kalasnikov”

Publicat: 22 oct. 2016
1

Panica langa orasul belgian Charelroi, dupa ce un barbat inarmat a intrat intr-un centru comercial.

Autoritatile belgiene au anuntat sambata dimineata evacuarea centrului comercial Cora Chatelineau, situat in apropiere de Charleroi, dupa ce un barbat inarmat a intrat intr-un magazin. Fortele de securitate au intervenit la fata locului, transmite Le Derniere Heure, citat de News.ro

Focuri de arma au fost trase cu un Kalasnikov”, a declarat primarul Daniel Vandelick. Exista date contradictorii cu privire la numarul atacatorilor, unele surse precizeaza ca ar fi vorba de pana la trei atacatori.

Nicio persoana nu a fost ranita in incident, iar atacatorii pareau interesati sa jefuiasca magazinul de bijuterii din centrul comercial Cora Chatelineau, situat la aproximativ 50 de kilometri sud de Bruxelles.

Autoritatile belgiene au exclus o legatura terorista.
De asemenea, unii martori sustin ca au auzit cel putin doua explozii in mall.

Atacatorii au reusit sa fuga cu ajutorul unui autovehicul cu numere de inmatriculare furate, potrivit publicatiei belgiene La Derniere Heure. Jaful a provocat panica in randul clientilor aflati in supermarketul Cora, patru persoane in stare de soc fiind spitalizate.

”Martorii au auzit doua explozii, dar informatia nu a putut fi confirmata”, a indicat comisarul de politie Eric De Brabander.

In jurul orei locale 11:00 (09:00 GMT), activitatile din galeriile comerciale Cora au fost reluate, insa circa zece magazine au ramas inchise pentru a facilita desfasurarea anchetei penale.

Nu exista indicii conform carora incidentul ar avea legatura cu militanti islamisti.

Incidentul are loc la doar patru zile dupa ce un barbat inarmat a luat ostatici intr-un supermarket din suburbia Forest din Bruxelles. Atunci, autoritatile belgiene au exclus o legatura terorista.
Comentarii
Adauga un comentariu