Local

Un barbat dintr-o comuna din Iasi avea un laborator de droguri acasa

Publicat: 30 sept. 2016
1

Politistii de combatere a criminalitatii organizate si procurorii DIICOT Iasi au descoperit o cultura de 169 de plante de cannabis într-o locuinta dintr-o comuna din Iasi. Pe 29 septembrie, politistii din cadrul Biroului de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi si procurorii DIICOT- Biroul Teritorial Iasi, cu sprijinul luptatorilor Serviciului pentru Actiuni Speciale, au facut doua perchezitii domiciliare, una în comuna Scânteia si una în municipiul Iasi, la persoane banuite de trafic de droguri.

În urma perchezitiilor, in locuinta unui barbat in varsta de 39 de ani din Scânteia, a fost gasita o cultura de 169 de plante de cannabis, cu sisteme speciale de control al factorilor necesari dezvoltarii în conditii optime, din care au rezultat 35,9 kilograme de cannabis verde si 13,6 kilograme de fragmente de plante de cannabis verzi. De asemenea, oamenii legii au descoperit 2,88 kilograme de cannabis în stare finita. Au mai fost ridicate doua dispozitive de tip râsnita, doua hard disk-uri, patru telefoane mobile, un laptop, 31 de recipiente din plastic care contineau substante chimice pentru întretinerea si cresterea plantelor de cannabis, un dispozitiv de monitorizare a calitatii apei si un dispozitiv pentru stropit cultura de cannabis.

De asemenea, au mai fost ridicate cinci termometre electronice pentru monitorizarea temperaturii, patru ventilatoare electrice, un temporizator pentru curent electric si un sistem audio stereo folosit la cresterea plantelor. Un barbat de 39 de ani, din comuna Scânteia, a fost dus la sediul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Iasi, fiind cercetat pentru trafic de droguri de risc. Cel în cauza a fost retinut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat Tribunalului Iasi, cu propuneri legale.

 Citeste si : Actiune in forta a politistilor! Tot judetul este rascolit in cautarea lor! Capturile sunt impresionante! FOTO
Adauga un comentariu