National

Un barbat a murit in Masivul Piatra Craiului dupa ce a cazut de pe stanci

Publicat: 01 nov. 2015
1

Un barbat de 42 de ani a murit sambata in Masivul Piatra Craiului, dupa ce a cazut de pe stanci.

Trupul sau a fost lasat in padure peste noapte pentru ca nu a putut fi recuperat, in timp ce un coleg al barbatului a fost dus in siguranta de salvamontisti in cursul noptii.

Salvamontistii din Zarnesti au fost alertati in cursul zilei de sambata, la ora 14, despre faptul ca un barbat a murit in Masivul Piatra Craiului.

Citeste si A murit in Muntii Piatra Craiului in timp ce facea o poza

Potrivit lui Ioan Pivoda, sefului Salvamont Zarnesti, barbatul in varsta de 42 de ani din Braila, era alpinist amator si se afla pe munte impreuna cu un amic si desi era echipat cu coarda, nu a folosit-o si s-a dezechilibrat, cazand de la o distanta de aproximativ de 30 de metri.

Victima purta casca de protectie, dar din cauza impactului puternic i-a cazut si s-a lovit la cap. Colegul sau a coborat in zona unde acesta a cazut si a incercat sa-l salveze.

„El a sunat la 112 si a cerut ajutorul salvamontistilor si a primit instructiuni de la SMURD pentru a-i acorda primul ajutor colegului lui. A incercat sa-l salveze, l-a resuscitat aproape doua ore, dar nu avea cum sa-l salveze. A fost trimis si un elicopter SMURD de la Targu Mures, care s-a invartit deasupra muntelui, departe de zona indicata, iar dupa o vreme ne-au anuntat ca ei se retrag pentru ca nu mai au combustibil. Aveau si troliu la ei, dar au spus ca ei nu stiu sa-l foloseasca”, a declarat Pivoda, seful Salvamont Zarnesti.

Citeste si DESCOPERIRE MACABRA in muntii Piatra Craiului

Celalalt barbat care nu era ranit, a fost preluat de salvamontisti dintr-o zona foarte periculoasa.

„Am pornit dupa baiatul acela care a ramas in munti pentru ca trebuia neaparat sa ajungem la el. Era un vant taios, foarte frig si nu ar fi supravietuit peste noapte. Am riscat foarte mult cu echipele noastre si am fost supusi unor actiuni extreme, fiind o zona foarte, foarte periculoasa. Am reusit sa ajungem la el si sa-l coboram in siguranta. La ora 2.00 noaptea abia am incheiat actiunea”, a spus seful Salvamont Zarnesti.

Barbatul care si-a pierdut viata a fost lasat la locul accidentului pentru ca se afla intr-o zona in care nu era posibila coborarea lui, iar duminica a fost formata o echipa pentru a lua trupul acestuia.
Adauga un comentariu