National

Un barbat a fost impuscat MORTAL in timpul unei vanatori ilegale

Publicat: 05 ian. 2015
1
Politistii din Vatra Dornei si un procuror din cadrul Tribunalului Suceava efectueaza cercetari in cazul unui barbat impuscat in timpul unei partide de vanatoare, a declarat, luni, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Suceava, Ionut Epureanu. Barbatul, in varsta de 54 de ani, a fost impuscat mortal, pe raza localitatii Poiana Negrii.
Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS), Clubul de Vanatoare Vatra Dornei, a eliberat o autorizatie de vanatoare colectiva pentru ziua de 2 ianuarie 2015, pentru fondul de vanatoare nr. 9 Negrisoara. 
Pe 4 ianuarie 2015, un barbat de 32 de ani, fara acordul scris sau verbal al gestionarului fondului de vanatoare, a organizat o alta partida de vanatoare, ilegal, pe acelasi fond de vanatoare Negrisoara, avand ca scop identificarea si capturarea unui mistret ranit anterior. Pe perioada vanatorii s-a reusit capturarea exemplarului de mistret ranit pe 2 ianuarie. Totodata, a avut loc un incident, constand in aceea ca un vanator in varsta de 33 ani, din municipiul Vatra Dornei, a impuscat mortal, accidental, un alt barbat vanator, din comuna Dorna Candrenilor, care a patruns in zona de tragere. 
Se vor efectua cercetari din oficiu sub aspectul savarsirii infractiunilor de vanatoare fara autorizatie de vanatoare legala si uz de arma fara drept.
Sursa: jurnalul.ro Adauga un comentariu