Eveniment-Social

Un baietel a ajuns la spital dupa ce a inghitit o bomboana

Publicat: 15 oct. 2015
1

Un copil de 2 ani a avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce i s-a facut rau imediat dupa ce a inghitit o bomboana. Mama, impreuna cu baietelul era la rand la Mitropolie. La un moment dat, copilul a inceput sa planga si ca sa-l linisteasca mama i-a dat o bomboana. Astepta de cateva ore la rand si isi dorea foarte mult sa ajunga la racla cu Sfintele Moaste ale Cuvioasei Parascheva. Dandu-i o bomboana, mama a crezut ca ii va potoli plansul copilului si va reusi sa ramana la rand. La un moment dat, copilul nu mai putea respira si a fost nevoie de interventia unui echipaj medical. Baietelul a fost dus la cortul de langa Mitropolie unde se acorda asistenta medicala pelerinilor si medicii au constatat ca micutul s-a inecat cu bomboana.

„Medicii i-au acordat imediat primul ajutor si i-au scos bomboana. Acea bomboana ii obstructiona partial calea aeriana. Dupa eliberarea cailor aeriene, copilul si-a revenit, dar mama a refuzat sa mearga la spital. A dorit sa se intoarca la rand”, a declarat prof. dr. Diana Cimpoesu, sefa UPU-SMURD de la Spitalul Sf. Spiridon din Iasi.

Un alt pelerin, din judetul Olt, a refuzat internarea la spitalul mentionat, chiar daca avea o stare de sanatate alterata. Barbatul in varsta de 60 ani, pe fondul unei afectiuni cardio-vasculare cronice a facut hipertensiune. Valoarea crescuta a tensiunii arteriale i-a creat o stare de rau general si medicii au considerat ca are nevoie de spitalizare. Dupa acordarea ingrijirilor medicale in urgenta, pelerinul din Olt s-a reintors la Mitropolie. Alti 15 pelerini au avut nevoie de ajutorul medicilor, dupa ce au lesinat din cauza lipsei alimentatiei, dar si pe fond de oboseala excesiva. Doar patru dintre ei au fost transportati la unitatea medicala mentionata, ceilalti primind ingrijiri medicale la cortul de langa Catedrala Mitropolitana.
Adauga un comentariu