International

Un artist rus si-a cusut gura in semn de protest

Publicat: 25 iul. 2012
1
Pictorul rus Piotr Pavlenski a ales o metoda neobisnuita si dureroasa de a protesta fata de procesul intentat punkeritelor de la Pussy Riot. Fetele sunt judecate pentru interpretarea unei „rugaciunianti-Putin in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova, informeaza rtv.net.
Artistul, care arata foarte palid, a protestat in fata Catedralei Kazan din Sankt Petersburg. Gestul lui a fost indreptat si impotriva cenzurii si lipsei libertatii de exprimare in Rusia, potrivit rt.com.
Maria Alyokhina, Nadejda Tolokonnikova si Ekaterina Samutsevitch, trei dintre membrele trupei punk-rock Pussy Riot, se afla in detentie provizorie de aproape cinci luni, pentru ca au interpretat, pe 21 februarie, cu masti pe fata, dar cu chitare electrice si instalatie de sunet functionala, „o rugaciune punk” intitulata „Maica Domnului, alunga-l pe Putin! „, in Catedrala Hristos Mantuitorul din Moscova.
Cele trei cantarete risca o pedeapsa de pana la sapte ani de inchisoare pentru „huliganism„.
La inceputul lunii iulie, alte membre ale grupului Pussy Riot au urcat pe scena, cu ocazia unui concert sustinut la Moscova de grupul american Faith No More, pentru a interpreta o piesa ale carei versuri ii indeamna pe compatriotii lor sa declanseze „o revolutie in Rusia”.
Cazul trupei Pussy Riot a generat multe reactii de dezaprobare in Rusia, tara in care, dupa caderea regimului comunist, in 1991, religia a capatat un avant fara precedent.
Cu toate acestea, numeroase personalitati care apartin de comunitatea ortodoxa si-au exprimat in mod public dezacordul fata de gravitatea acuzatiilor aduse celor trei cantarete.Adauga un comentariu