Actualitate

ULUITOR! Numai la Iasi se poate intampla asta! Un banal aviz ingroapa opt milioane de euro. Sase ani de incompetenta a bugetarilor

Publicat: 02 dec. 2016
1
@ Numai la Iasi se poate intampla asa ceva @ Un proiect facut cu fonduri europene a ajuns bataia de joc a administratiilor care s-au perindat la varful judetului Iasi @ Peste opt milioane de euro par ca s-au dus pe apa sambetei, iar obiectivul nu are nici acum aviz de securitate impotriva incendiilor si nu poate fi folosit de nimeni 
 
Caz de-a dreptul incredibil la varful administratiei judetene. Un imobil in care s-au investit peste opt milioane de euro nu poate fi folosit la sase ani de la inaugurare. Centrul Expozitional Moldova Iasi nu are nici la aceasta ora aviz de securitate la incendiu din partea pompierilor, si astfel nu poate gazdui niciun fel de manifestare. Cladirea a fost inagurata cu fast la sfarsitul anului 2010, insa desi au trecut sase ani de la acel moment, lucrurile au batut pasul pe loc. Cladirea ridicata in capatul cartierului CUG zace si acum cu obloanele trase si nimeni nu poate organiza niciun eveniment sau vreo expozitie.

S-a ajuns la acest lucru pentru ca autoritatile judetene, cele care gestioneaza proiectul, nu s-au grabit sa obtina avizul de securitate la incendiu din partea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU), aviz fara de care nu poate functiona. Cu alte cuvinte, pana cand ISU nu isi va da acordul ca imobilul este securizat din punct de vedere al incendiilor, Centrul Expozitional Moldova va ramane doar o imensitate de fiare si sticla abandonata.

„Centrul Expozitional se afla in prezent in evaluare pentru obtinerea securitatii la incendiu. Am vrut sa facem acolo niste expozitii, dar neavand aceasta autorizatie nu am vrut sa riscam”, a mentionat Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi. 
 

Imobilul inaugurat acum sase ani din bani europeni a ajuns o ruina, in urma unei neintelegeri intre Primarie si Consiliul Judetean Iasi. An de an, Centrul Expozitional a inghitit peste o suta de mii de lei pentru intretinere si utilitati si nu a produs nimic in schimb. Acest lucru s-a perpetuat de la an la an, fara ca autoritatile sa intervina si sa ia masuri pentru redresarea situatiei. Evenimentele au lipsit cu desavarsire, iar acum lipsa autorizatiei de la ISU pare ca a pus cruce acestui proiect.

In 2015, la Centrul Expozitional a avut loc un singur eveniment organizat de UMF Iasi si care a adus incasari de aproximativ 20.000 lei. In 2015, autoritatile au cheltuit peste 130 mii lei pentru paza si pentru alte utilitati. Cheltuielile au fost mult mai mari in primii ani de la inaugurarea imobilului, fara ca CJ si primaria (parteneri la acel moment) sa inregistreze venituri. In aceste conditii, este de asteptat ca macar actuala conducere a Consiliului Judetean sa poata scoate din letargie acest proiect pentru ca s-au alocat 8,4 milioane de euro din fonduri europene si care pana acum s-a dovedit a fi un adevarat fiasco pentru intreaga administratie a Iasului.
Comentarii
  • Bre, nenea ziaristu’, stai, bre, oleacă, că nu-i chiar asa! Cine inaugura obiectivu’ cu mare fast acu’ vreo cativa ani, ai? Nu cumva era nenea Costică consilieru’, zis si Simirad, pe când era saf la cejeu, de mână cu tanti Nuti Udrea, mistresa la dezvoltare? Si nu cumva taman atunci nenea ala micu’, de era premier, pe nune Boc, a zis ca bugetarii e naspa, deci îi dam afara si nu mai angajam altii, de a rămas ditamai obiectivul, fără personal si in paragină? Ia vezi matale, poate te lamureste nea Costica ce si cum…

Adauga un comentariu