Local

Ultimul termen de judecata in dosarul judecatoarei Ungureanu

Publicat: 11 nov. 2011
1

Ieri, la Curtea de Apel Iasi a avut loc ultimul termen in dosarul judecatoarei Angela Ungureanu. Ultimul termen de la Iasi, pentru ca dosarul a fost deja stramutat la Curtea de Apel Bacau. Este doar o chestiune de zile pana cand dosarul va fi trimis propriu-zis la Bacau.

Angela Ungureanu a fost trimisa in judecata pentru 15 fapte de primire de foloase necuvenite, pentru sapte fapte de fals in declaratii si pentru conflict de interese. Procurorii au retinut, in rechizitoriul trimis pe masa judecatorilor, ca aceasta a primit bani de la opt avocati din cadrul Baroului Iasi cu titlul de imprumut. Sumele ar fi fost returnate dupa inceperea urmaririi penale. Din ce se poate observa, ea rula imprumuturile pentru a achita alte datorii. „În perioada noiembrie 2009 – ianuarie 2011, inculpata Ungureanu Angela, judecator în cadrul Sectiei Civile a Judecatoriei Iasi, a pretins si a primit de la opt avocati din cadrul Baroului Iasi, cu titlu de împrumut, sumele totale de 2.250 euro, 600 USD si 4.600 lei, majoritatea nefiind restituite decât dupa începerea cercetarilor în prezenta cauza”, au precizat anchetatorii.

Din punctul de vedere al acestora, daca ar fi luat bani, pur si simplu, nu ar fi fost nici o problema, insa ea le-ar fi facut anumite favoruri avocatilor care au imprumutat-o. Dupa ce i-au dat banii, avocatii au aparut in fata ei in calitate de reprezentanti ai persoanelor pe care le aparau. Urmeaza ca Angela Ungureanu sa fie audiata la Curtea de Apel Bacau.
Adauga un comentariu