Eveniment-Social

Ultima sansa de promovare a Bacalaureatului pentru sute de elevi ieseni

Publicat: 10 aug. 2014
1

Dupa ce, saptamana trecuta, peste o mie de liceeni ai claselor a XII-a au sustinut examenul de corigenta, urmeaza ca saptamana aceasta sa se publice rezultatele acestora. Astfel, cei care vor reusi sa treaca cu brio de aceste teste au sansa sa participe la sesiunea de toamna a Bacalaureatului 2014. Concret, deja pentru sesiunea a doua a examenului de maturitate, in judetul Iasi s-au inscris peste 1.300 de absolventi ai claselor a XII-a.

CITESTE SI: Topul celor mai bune si mai slabe unitati de invatamant iesene, dupa rezultatele de la Bacalaureat


Concret, pentru sesiunea august – septembrie 2014 cifra candidatilor este de 1.320, din care 762 din promotia curenta si 558 din promotii anterioare. „Acest numar se va modifica dupa data de 8 august 2014, zi în care se mai pot înscrie si absolventii din promotia 2014 care au promovat examenele de corigenta. Pe de alta parte, concursul se va derula in aproximativ zece centre de examinare. Probele, conform calendarului oficial, se vor derula dupa cum urmeaza: 18 si 19 august – evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în Limba romana, proba A, 19 si 20 august – evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala, proba C, 21 si 22 august – evaluarea competentelor digitale – proba D, 25 august – Limba si literatura romana – proba scrisa E)a), 27 august – proba obligatorie a profilului, testarea scrisa E)c), 29 august – proba la alegere a profilului si specializarii, testarea scrisa E)d)”, au precizat oficialii Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ).

CITESTE SI: Vezi REZULTATELE la Bacalaureat. Iasul, locul 3 in topul judetelor cu cei mai multi elevi care au promovat – UPDATE,VIDEO

De asemenea, pe 1 septembrie este programata afisarea rezultatelor preliminare, pana la ora 12.00, si depunerea contestatiilor, in aceeasi zi, intre orele 12.00 si 16.00. Intre 2 si 3 septembrie va avea loc rezolvarea contestatiilor, urmand ca pe 4 septembrie sa aiba loc afisarea rezultatelor finale.
Adauga un comentariu