National

ULTIMA ORA. Ministerul de Externe a facut anuntul. Este vorba despre trei romani

Publicat: 22 mart. 2016
1

Trei romani au fost raniti in urma atacurilor sangeroase de, marti, din Bruxelles. Printre acestia se afla o femeie si un student care locuieste de cativa ani la Bruxelles.

„Ministerul Afacerilor Externe transmite ca, potrivit informatiilor detinute la acest moment, exista confirmarea faptului ca trei cetateni romani au fost raniti in atentatele care au avut loc astazi, 22 martie, la Bruxelles. Dintre acestia, doi cetateni romani se afla in spital, iar unul a fost deja externat”, a transmis MAE intr-un comunicat de presa.

Citeste si Atentate la Bruxelles: Teroristii au folosit bombe umplute cu cuie

Reprezentantii MAE au adaugat ca romanii care au ramas in spital vor fi vizitati de consuli din cadrul ambasadei Romaniei la Bruxelles.

„Au cazut cioburi si ne-a taiat la cap. Dupa ce am iesit de pe aeroport m-am indreptat catre un punct de ingrijire. Am mers pe picioarele mele pana la cel mai apropiat spital. Am doua copci la nivelul capului. Am fost plecat cu un grup scolar pentru o calatorie de final de an si trebuia sa mergem la Lisabona.

Eram cu profesorii in aeroport pentru imbarcare in momentul in care s-a petrecut nenorocirea. In grupul in care eram eram singurul roman. Nu stiu daca alti romani se mai afla printre raniti”, a declarat studentul Claudiu Rusu, care locuieste de sase ani in Bruxelles.

Al doilea roman ranit este o femeie din Constanta, director economic al Autoritatii Navale Romane.

Citeste si Raport socant: Cel putin 90 de kamikaze asteapta ordine de atac

Radio Constanta a transmis ca este vorba despre Cristina Calintaru, dupa cum a declarat seful ANR, Aurelian Cazan.

Se pare ca aceasta ar fi fost ranita la picior si operata.

Cel mai recent bilant anuntat de autoritatile belgiene indica 32 de morti si 230 de raniti. Gruparea terorista Statul Islamic a revendicat atacul, precizand ca luptatori de-ai sai si-au detonat centuri cu explozibil. Atacul de la aeroportul Zaventem a fost unul de tip sinucigas, a confirmat procurorul general al Belgiei.

Exploziile de pe aeroport s-au produs cu putin timp inainte de ora 8:00. Martorii spun ca mai multe persoane au fost ranite in zona Plecari, vizavi de Hotelul Sheraton, transmite RTBF.be. Dupa aproximativ o ora de la incidentul de la aeroport s-a produs o explozie si la metroul din Bruxelles, in apropiere de institutiile europene si ambasada americana.

Citeste si BREAKING NEWS! Triplu atentat terorist la Bruxelles. Vezi aici toate informatiile – UPDATE FOTO, VIDEO 18+

Reamintim faptul ca MAE a pus la dispozitia cetatenilor romani precum si rudelor acestora urmatoarele contacte telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0) 2 347 5338, +32 (0) 2 345 0040, +32 (0) 2 344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32 (0) 2 344 0854.
Adauga un comentariu