National

ULTIMA ORA. Judetul cuprins de ninsori si viscol in aceasta seara. Politia a restrictionat traficul

Publicat: 23 mart. 2016
1

Vremea continua sa ne surprinda. Dupa zile in care temperaturile au urcat pana la 20 de grade Celsius, miercuri au venit din nou ninsorile. In timp ce in capitala a plouat torential, in localitatile de la munte s-a asternut zapada.

Asa cum au avertizat meteorologii, in toata tara s-a racit brusc iar in localitatile de munte s-a asternut zapada. Pe Transalpina a fost nevoie chiar de interventia utilajelor de deszapezire, iar in Poiana Brasov se schiaza din nou.

Codul galben de vremea rea, cu vant si percipitatii abundente, intrat in vigoare miercuri dimineata, va dura pana joi la pranz.

La munte a inceput sa ninga inca de marti noapte astfel ca dimineata arata ca una de iarna autentica.

Traficul este restrictionat in Harghita din cauza ninsorilor
Circulatia pe DN 13 A, intre Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc, a fost restrictionata miercuri seara pentru masinile de mare tonaj, din cauza ninsorilor abundente.

Seful de cabinet al prefectului Harghitei, Adrian Panescu, a declarat ca este restrictionata circulatia vehiculelor mai mari de 7,5 tone, din cauza ca utilajele de deszapezire fac fata cu greu ninsorii abundente, iar masinile de mare tonaj pot ingreuna interventia drumarilor.

De altfel, doua tiruri care circulau pe DN 13 A nu au mai putut sa-si continue drumul, au ramas blocate si au fost tractate de utilajele de deszapezire. Stratul de zapada de pe carosabil a ajuns pana la cinci centimetri, iar extracarosabil masoara 20 centimetri.

In judetul Harghita ninge abundent, iar circulatia pe mai multe drumuri se face in conditii de iarna.
Drumarii intervin cu masini de deszapezire si imprastie material antiderapant, iar echipaje ale Politiei Rutiere Harghita monitorizeaza si dirijeaza traficul. Soferilor li se recomanda sa circule cu prudenta si sa adapteze viteza de rulare la conditiile meteo.

In Poiana Brasov partiile s-au albit din nou si nu este exclus ca, pana in weekend, sa se poata cobora pe schiuri din Postavaru pana in statiune.

Deocamdata partiile sunt goale pentru ca nici zapada nu prea e, dar administratorii spera ca in weekend locul sa se umple de schiori mai ales ca meteorologii au anuntat ca vor cadea cantitati importante de zapada.

Si pe Transalpina ninge viscolit. Stratul de zapada are deja cativa centimetri si se intervine cu mai multe utilaje de deszapezire.

In Maramures a nins in localitatile montane, iar stratul de zapada ajunge la 5 cm. Se circula normal, drumul a fost curatat si s-a aruncat material antiderapant.

Zapada s-a astenut deja pe munti si vai, iar in case duduia iar sobele.

La Fundata, localitatea aflata la cea mai mare altitudine din tara, iarna si-a reintrat in drepturi. A nins toata noaptea si s-a depus un strat de 4-5 centimetrii de zapada, iar vantul bate cu putere si este foaret rece.

Si la Cavnic a nins fara pauza in ultimele 24 ore.
Adauga un comentariu