International

ULTIMA ORA! Europa, in ALERTA MAXIMA. Amenintarea este IMINENTA. Totul se poate intampla in 48 de ore

Publicat: 20 sept. 2016
1

Daca Rusia va ataca, Europa va fi la mila Domnului, este concluzia generalul britanic in rezerva Sir Richard Barrons, fost sef al Comandamentului Statului Major Interarme.

Acesta a averizat ca, daca rusii doresc, pot trimite pe teritoriu european avioane de lupta, nave si trupe in 48 de ore. NATO ar putea lansa un contraatac eficient abia in cateva luni.

Sir Richard Barrons a avertizat ca esecul unor state precum Franta, Germania sau Italia de a lua in serios amenintarea ruseasca ar putea duce la pierderea de teritorii, ape si spatiu aerian, informeaza The Independent.

In timp ce statele din apropierea Rusiei sunt ingrijorate de atitudinea agresiva a acesteia, pentru tarile vestice si sudice contracararea pericolului rus nu pare a fi o prioritate.

Pe acestea din urma le ingrijoreaza mai mult teroristii si criza imigrantilor. Asta in ciuda faptului ca Moscova investeste tot mai mult in armata.

Barrons sustine ca NATO are capabilitati mult mai mari decat Rusia, dar acestea sunt intr-o stare de semi-inactivitate. Rusii s-ar putea folosi de fortele sale mai mici, dar pregatite pentru a ataca, iar alianta va trebui sa raspunda, desi nu are pregatit nicin plan. In opinia generalului, totul este cauzat de lipsa unui consens intre statele din nord, centru si sud.
Comentarii
Adauga un comentariu