International

ULTIMA ORA! A RECUNOSCUT ca a organizat puciul anti-Erdogan. Cine a fost, DE FAPT, in spatele complotului din Turcia

Publicat: 18 iul. 2016

Fostul sef al Fortelor armate turce ar fi recunoscut in fata anchetatorilor ca a luat parte la puciul prin care s-a incercat rasturnarea regimului Erdogan. Este primul inalt oficial care admite acest lucru.

Fostul sef al Fortelor armate turce a declarat in fata anchetatorilor ca a „actionat cu intentia de a orchestra lovitura de stat” si caderea regimului Erdogan, informeaza CNN Turk.

Generalul Akin Ozturk apare in fotografiile publicate de presa guvernamentala cu rani pe cap si pe corp.

Generalul Ozturk a negat anterior orice implicare in lovitura de stat esuata din noaptea de vineri spre sambata si a insistat ca a actionat sa o opreasca.

Cel putin 103 generali si amirali turci, o treime din numarul total al generalilor din armata turca, au fost arestati in cadrul anchetei asupra loviturii de stat esuate in Turcia, relateaza agentia de presa Anadolu.

Potrivit presei turce, acestia sunt ofiteri superiori care provin din armata aerului, terestra si marina din toata tara. Ei sunt suspectati ca au luat parte la puciul esuat, care a avut loc in noaptea de vineri spre sambata si s-a soldat cu cel putin 290 morti, conform unui bilant oficial.

Pe de alta parte, ministrul de interne a demis 30 de guvernatori de provincii, o treime din numarul total al acestora. Au mai fost demisi si 43 de inspectori civili. In total, 9000 de angajati ai Ministerului de Interne au fost eliberati din functii.
Comentarii
Adauga un comentariu