Eveniment-Social

Ultima amanare pentru cladirea din Tatarasi! Bolnavii de cancer o vor putea folosi din luna martie

Publicat: 22 dec. 2015
1

Consiliul de Administratie din cadrul Institutului Regional de Oncologie (IRO) din Iasi s-a intrunit la sfarsitul saptamanii trecute, pentru a hotari soarta cladirii din Tatarasi, destinata pacientilor bolnavi de cancer care parcurg sute de kilometri din alte judete, pentru a putea urma tratamentul cu radioterapie din cadrul unitatii spitalicesti. Dupa mai multe amanari ce au avut loc, Consiliul de Administratie a decis sa accepte propunerea pe care constructorul a avut-o, in legatura cu o ultima amanare a datei limita de finalizare.

Citeste si: Compartimentul de celule stem prinde contur! La Iasi se va infiinta al patrulea centru de transplant din tara

„Membrii Consiliului au acceptat data ceruta de constructor, si anume 29 februarie, pentru finalizarea lucrarilor. Va fi ultima amanare acceptata, cu conditia ca cele patru luni de intarziere sa fie scazute din cei opt ani de concesionare. Aceasta a fost conditia impusa de Consiliul de Administratie si a fost acceptata”, a declarat ec. Mirela Grosu, managerul Institutului de Oncologie. Singurii dezavantajati in aceasta situatie sunt doar pacientii, care sunt nevoiti sa faca naveta pana la Iasi si inapoi pentru a ajunge la tratament si uneori sa dea bani pe cazare, in cazul in care trebuie sa ramana mai mult timp la Iasi. Cladirea din Tatarasi a Institutului de Oncologie va adaposti gratuit 90 de pacienti, iar daca vor exista si insotitori pentru bolnavi, acestia vor trebui sa plateasca o anumita suma pe noapte.
Comentarii
Adauga un comentariu