Eveniment-Social

Uite care sunt averile politistilor locali din Iasi

Publicat: 18 iun. 2013
1

@ Agentii subordonati municipalitatii si-au scris declaratiile de avere @ Chiar daca nu sunt cele mai bine platite job-uri din lume, unii dintre politistii locali invart sume de zeci de mii de euro

Salariatii Primariei Iasi, care se ocupa, mai mult sau mai putin, de ordinea si linistea publica, de dirijarea traficului rutier in intersectiile aglomerate sau de ridicarea masinilor parcate neregulamentar, si-au depus declaratiile de avere pe anul anterior. Veniturile acestora nu starnesc invidia niciunui salariat, fie el si din sectorul de stat, insa sumele pe care le primesc cei 269 de angajati ai Politiei Locale Iasi sunt mai mari decat venitul minim garantat.

Majoritatea agentilor sunt platiti in functie de vechimea pe care o au in cadrul Politiei Locale, institutie controlata de Primaria Iasi. Cei aflati la inceput sunt platiti cu aproximativ 9.700 de lei anual, iar cei mai experimentati sunt platiti si cu 16.000 de lei anual.
Alexandru Hordila, seful demis al Politiei Locale, care este asteptat sa revina in functie in urmatoarele trei luni, a avut un venit salarial de 42.000 de lei. Conform declaratiilor, acesta detine doar un apartament de 78 mp si un autoturism Volkswagen din 2002. In rest, venitul familiei Hordila este completat de salariul sotiei sale, care este grefier si castiga de doua ori mai putin decat sotul, plus alocatia copiilor. Cu toate acestea, fostul sef al institutiei are un credit de 90.000 de euro la Volksbank.
Directorul executiv adjunct, Aurel Harabula, demis si el de primarul Nichita pentru a linisti apele dupa furtul busturilor din parcul Copou, detine un apartament de 75 mp, un Ford din 2001 si a avut un venit de aproape 40.000 de lei anul trecut. Spre deosebire de fostul sau sef, acesta are un credit de 7.200 de euro. Se pare ca cel mai bine sta Stefan Avirvarei, seful Serviciului de Control Urbanism, care a avut un venit salarial de 28.000 de lei. Acesta detine un apartament de peste 90 de mp si un spatiu comercial de doar 6 mp, asa cum a trecut in declaratia de avere. Pe langa asta, Avirvarei mai are si doua spatii intravilane, de 30, respectiv 25 mp.
Comentarii
 • greu la politia locala : salariul de 800 lei pe luna si spaga pe tura de 100 !!!

  traiasca traficantii de tigari.. ca si aia de la vama au treaba cu curtea de conturi, cu spagile..stiti voi

 • v-am spus ca sunteti analfabeti….dar dupa ce am citit ce ati postat (dupa o mare ancheta jurnalistica )imi dau seama ca sunteti retardati sclavilor(fie vorba intre noi Chiar aveti pretentia sa va numiti jurnalisti?)……..apropo cand teminati campania de denigrare a POLITIEI LOCALE ati inceput sa deveniti penibili…..

  • care politie locala o adunatura de analfabeti care abia stiu sa-si srie numele,faceti un sondaj printre ieseni si ve-ti vedea cat de „utili” santeti!!!Santem un stat politienesc in care se fura mai ceva ca in codru!!!

 • Dar de MOUILA ati auzit? Asta e cel mai tare la frecat menta,un”looser”,cit si la bani!Daca as fi in locul lui Grumeza l-as da afara din sistem,sau cel putin l-as marginaliza intr-un birou ca pe Felix(noroc de Hordila ,care a fost un om de exceptie in senul bun al cuvintului)!

 • Normal ca sefii au salarii mai mari ! Asa e oriunde …cu toate ca sefiide la locala nu au salarii mari ! Dar de ce nu spuneti de salariile de mizerie ale unui agent ? sunt sub 10 milioane ! Se vede din avion ca aveti ceva cu politia locala !

  • Lenuto, faceti-va bre treaba !

   Uite, iti vand un pont : la scoala Petru Poni, pe trecerea de pietoni, unde e si semafor, o turma de marlani parcheaza in dispretul pietonilor si a legilor !

   Asa vede cetateanul ca politia locala isi face datoria ! Daca scupati seminte si scrieti comentarii pe net, va meriati soarta !

   Injuraturi linistite !

Adauga un comentariu