National

„Uitati o bancnota de un leu. Atat primeste un medic chirurg pe o ora de operatie” – Este MESAJUL transmis de sindicalistii din Sanatate care au iesit in strada!

Publicat: 10 oct. 2016
1
Sindicalistii din Sanatate incep de astazi protestele. Federatia Sindicala Hipocrat anunta ca medicii si asistentii vor purta banderole albastre timp de cinci zile, in semn de protest. Apoi, in urmatoarea saptamana, vor picheta si vor intrerupe temporar activitatea, urmand ca pe 31 octombrie sa declanseze greva generala.

Citeste si: Angajatii Penitenciarului din Rahova au iesit in strada! Sute de protestatari isi cer drepturile

Demersul sindicatelor din sanatate nu se va opri decat dupa solutionarea revendicarilor, anunta reprezentatii federatiei. Sindicalistii din Sanatate cer autoritatilor sa-i motiveze pe medicii care acopera lipsa de personal, dar si crearea unui cadru legal pentru admiterea in invatamantul superior a asistentilor medicali cu studii medii si vechime in specialitate. Acestia mai cer si salarii corespunzatoare pentru personalul TESA si pentru functionarii publici din cadrul Directiilor de Sanatate Publica. Doctorul Marian Stamate, unul dintre sindicalisti, a explicat, in emisiunea Previziuni, realizata de Nadina Campean si Adrian Maniutiu, luni dimineata, care sunt problemele cu care se confrunta personalul medical si ce se poate face, din punctul sau de vedere.

Citeste si: Postasii ieseni au pichetat Prefectura

“Apropo de finantare, uitati o bancnota de un leu. Atat primeste un medic chirurg pe o ora de operatie. Atat am primit eu saptamana trecuta, sase lei pentru sase ore de operatii, operatie oncologica. Si aici vorbim despre un medic primar. Un medic rezident nu primeste nici macar 50 de bani, sa manance un ou. Deci asta asigura statul roman si atunci, fara finantare, pleaca sau cei care raman, mor”.

Sursa: Antena 3 
Comentarii
Adauga un comentariu