Local

Uitati de lume! Viata de cosmar pentru iesenii dintr-un cartier aflat la doi pasi de centrul orasului – FOTO

Publicat: 12 iun. 2016

@ Locuitorii unui cartier aflat la doar doi pasi de centrul civic al orasului traiesc parca intr-o zona rurala @ Oamenii acuza autoritatile ca nu au facut investitii si reparatii de ani buni, cu toate ca taxele sunt aproape la fel de mari ca si a celorlalti ieseni din zona centrala 

Mii de ieseni care locuiesc intr-o zona intens populata a orasului acuza autoritatile locale ca ii ignora de fiecare data cand vine vorba despre reparatii si investitii in infrastructura si domeniul public. Este vorba despre zona cuprinsa intre Podul de Piatra si Bulevardul Stefan cel Mare, mai precis zona din spatele Mitropoliei. Oamenii spun ca nu au vazut de ani buni sa se schimbe sau sa se repare ceva in cartierul lor, asta desi in majoritatea zonelor orasului s-au facut investitii minime.

„In tot orasul s-a facut cate ceva in timp, s-au pus pavele pe trotuare, s-au plantat copaci si s-a facut curatenie. Dar aici, nu am vazut de ani buni sa se mai construiasca sau macar sa se repare ceva. Toate au fost lasate de izbeliste pe domeniul public si nimeni nu se ocupa, doar primavara mai vin echipe de la Primarie si se mai peticesc strazile. In rest, trotuarele sunt farmate, nu gasesti un metru patrat fara gropi, ne rupem papucii in pietre. Trotuarele sunt farmate si foarte inguste, iar masinile mai parcheaza pe ele. Este foarte foarte incomod sa circuli pe aici. Pe langa asta, este un praf imens in toata zona, iar asta se intampla pentru ca nu se face curatenie si sunt multe santiere in constructie. Este totusi o zona aproape de centrul orasului, nu faci nici cinci minute pana la Mitropolie, si uitati cum circula. Ne facem de ras pentru ca, la Sfanta Parascheva, credinciosii stau la coada pe aceste strazi”, a spus ieseanul Ioan Pica.

Au trimis sesizari peste sesizari, dar degeaba

Oamenii au trimis numeroase sesizari catre Primaria Municipiului Iasi, in care au solicitat lucrari de reparatii in zona respectiva. Locuitorii din aceasta parte a orasului s-au bucurat teribil cand, zilele trecute, mai multe echipe ale Citadin si Servicii Publice SA, companii subordonate Primariei Iasi, si-au facut aparitia in zona. Oamenii au crezut ca vor incepe lucrarile de curatenie si modernizare a aleilor si trotuarelor, insa au fost extrem de dezamagiti.

„Zilele trecute, au venit muncitorii de la Primarie cu un minibuldozer si cu scule, am crezut ca o sa inceapa lucrarile si la noi, pentru ca mai multi vecini au trimis adresa la ei, sa vina sa repare si sa curete. N-au stat decat cateva minute, au uns cu pacura gropile de pe strada si au plecat mai departe sa lucreze. Si de data aceasta ne-au ocolit. Va spun ca de la pasajul ACB si pana la Mitropolie nu vine nimeni sa repare nimic, dar daca treci de zona asta, vezi cum se lucreaza de zor”, spune Vasile Tataru, iesean care locuieste pe strada Ipsilante Voda.

Reprezentantii Primariei Iasi au anuntat ca strazile si aleile din zona respectiva, inclusiv trotuarele, au fost incluse in urmatorul program de reparatii si asfaltari, in momentul de fata fiind in desfasurare procedura de licitatie pentru atribuirea contractului de lucrari.
Comentarii
Adauga un comentariu