National

„UE se va duce de rapa”. Avertisment de ultima ora

Publicat: 23 oct. 2016
1

Destramarea Uniunii Europene este o amenintare reala, a avertizat ministrul de externe german Frank-Walter Steinmeier.

Declaratia a aparute in ziarul german Sueddeutsche Zeitung, relateaza duminica DPA. „Criza financiara, valul de refugiati in Europa si socul referendumului britanic au impins Europa intr-o turbulenta grava”, a declarat ministrul pentru ziar.

Steinmeier a estimat ca evenimentele din ultimii ani – in momentul in care tot mai multe state pun la indoiala eficienta politicilor stabilite de Bruxelles – au facut clar faptul ca realitatile politice pe care multi le-au considerat permanente sunt pune din nou acum sub semnul intrebarii.

Seful diplomatiei germane a afirmat totodata ca extrema-dreapta populista profita de aceste temeri, in timp ce atrage atentia spre ceea ce, sustine ea, sunt esecuri ale UE asupra problemelor sociale, pentru a obtine voturi.

„Chiar si cei mai inversunati sustinatori ai Europei pot observa ca trebuie sa convingem din nou populatia, si trebuie sa o facem in afara turnurilor de fildes ale sustinatorilor oficiali ai Europei. Daca nu vom sti cum sa apreciem valoarea UE, atunci aceasta se va duce de rapa”, a mai spus Steinmeier.A
Adauga un comentariu