International

UE modifica din nou pachetele de tigari. Cum vor arata

Publicat: 23 iun. 2013
1
Consiliul European pentru Ocuparea Fortei de Munca, Politica Sociala, Sanatate si Consumatori (EPSCO) a decis interzicerea tigarilor mentolate si ar putea opri vanzarea tigarilor slim in ambalaje care atrag tinerii, in special pe fete, scrie cotidianul economic francez Les Echos. Astfel, tigarile slim vor fi vandute in pachete de tigari traditionale, in incercarea ca acestea sa fie mai putin atractive pentru tinerii sub 18 ani.
 
De altfel, ambele decizii, atat interzicerea tigarilor mentolate, cat si vanzarea celor slim in pachete mai putin atragatoare, au fost luate pentru a diminua consumul de tigari in randul tinerilor, avand in vedere ca in jur de 70% dintre cei care fumeaza s-au obisnuit sa faca acest lucru inainte de a implini 18 ani.

De asemenea, o alta decizie a fost ca imaginile care prezinta problemele medicale cauzate de fumat sa ajunga sa reprezinte 75% din suprafata unui pachet de tigari, fata de 40% in prezent. Toate aceste propuneri trebuie sa fie aprobate si de Parlamentul European pentru a deveni legi, scrie wall-street.ro.
Comentarii
Adauga un comentariu