National

Udrea rupe tacerea. Vezi ce spune despre dosarul lui Blaga

Publicat: 28 sept. 2016
1

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a vorbit miercuri, intr-o interventie telefonica incadrul emisiunii ”Dosar de politician”, despre faptul ca a fost citata ca martor la DNA Ploiesti in dosarul in care Vasile Blaga a fost plasat sub control judiciar.

Udrea a explicat ca a fost audiata de procurori in calitate de fost lider al PDL.

”Eu am fost citata in calitate de martor, nu avand o relatie directa cu cei implicati, ci ca fost lider al partidului si plecand de la declaratiile mele publice referitoare la finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale. Punctual, nu am nicio treaba cu dosarul pentru ca nu cunosteam speta din dosar.

Referitor la modul in care se finanteaza o campanie elecorala, si la PDL s-a finantat exact ca la toate celelalte partide, sau modul in care sunt numiti in functii cei care sunt sustinuti de partide, despre asta, teroretic, am avut cunostinta si am spus procurorilor ce stiam.

De data aceasta, numele meu nu apare in nicio calitate in dosar. A fost dorinta si, poate, nevoia procurorilor sa intrebe un fost lider al PDL despre aceste modalitati de finantare si de numire, un lider care s-a exprimat public referitor la aceste aspecte. Eu am fost singura care a vorbit de ani de zile despre asa ceva tot in dorinta de a arata ca onest este sa spunem adevaru, si anume, ca de 26 de ani asa se finanteaza partidele, asa se numesc in functii oameni sustinuti de partide si ca daca vrem sa schimbam lucrurile, solutia nu e sa ii pui sub acuzare pe Udrea sau pe Blaga, ci sa schimbi legea, sa tragi linie si sa o iei de la capat”, a declarat Elena Udrea.

”Faptul ca domnul Blaga a fost chemat la DNA nu ma incanta cu nimic, mai ales ca lucrurile pentru care a fost chemat sunt acelea pe care eu incerc sa le explic si sa spun ca nu asta este solutia sa rezolvim finantarea partidelor sau modul cum functioneaza partidele”, a mai spus fostul ministru.

Intrebata care era rolul lui Vasile Blaga in PDL, Elena Udrea a raspuns: ”Era liderul de facto, era secretar general, cel care se ocupa de organizarea partidului, de teritoriu, nu m-asi referi la el ca fiind un colector de bani”.

”Ca mecanism, organizatiile de partid trebuie sa finanteze atat activitatea proprie din teritoriu, si organizatia centrala, mai ales intr-o campanie electorala. 
 Ideea este ca orice partid politic care face o campanie electorala, incearca sa gaseasc acesti bani iar o campanie nu inseamna bani dusi acasa, inseamna bani dati pe tot felul de lucruri, pe promotionale, pe publicitate.

Daca vrem sa acuzam partidele si liderii, pentru ce s-a intamplat in ultimii 26 de ani, poate fi si asta o strategie, dar nu stiu cui ii foloseste”, a mai afirmat Udrea.
Adauga un comentariu