National

Udrea ia calea smereniei. S-a inscris la TEOLOGIE

Publicat: 21 sept. 2016
1

Elena Udrea a fost admisa cu media 8,20, pe ultimul din cele patru locuri bugetate, la masterul de „Consiliere pastorala si asistenta psihosociala” al Facultatii de Teologie Ortodoxa a Universitatii Babes-Bolyai.

Va face acest lucru pentru ca, spune ea, isi doreste sa ii ajute pe oameni sa se vindece prin credinta. Fostul ministru al Turismului mai are si alte planuri. De exemplu, sa infiinteze: „Institutul fericirii”. Elena Udrea sustine ca si-a gasit fericirea datorita credintei, iar asta ii da puterea sa reziste tuturor provocarilor. Inclusiv celor penale.

Elena Udrea, deputat: „Era singura facultate care avea aceasta specializare, iar eu mi-am dorit foarte mult sa nu fac ceva la intamplare, ci ceva care sa ma poata ajuta pe mine sa pot sa ajut la randul meu oamenii.”

Elena Udrea va urma mai multe cursuri, printre acestea numarandu-se „Metafizica si Teologia” sau „Elemente de Terapeutica religioasa„.

Spune ca viata ei este intr-un continuu proces de schimbare pe toate planurile, mai ales dupa ce anul acesta a stat 72 de zile in arestul central al Politiei Capitalei. Acum are nu mai putin de patru dosare penale.

Elena Udrea, deputat: „Nu in arest s-a intamplat aceasta cunoastere, ci dupa ce am iesit. Ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca totusi s-a intamplat sa am acest moment in care sa inteleg care este de fapt, ce este viata noastra. Am avut o experienta personala in ultimul an si jumatate, poate doi ani, care mi-a indreptat pasii spre credinta religioasa si gandirea pozitiva.”

Acuzata de trafic de influenta, spalare de bani, fals in declaratii, luare de mita si complicitate la abuz in serviciu, Elena Udrea sustine ca este impacata cu viata ei si cu toate alegerile pe care le-a facut. E increzatoare ca totul va fi bine si le recomanda si liderilor politici sa se indrepte catre credinta.

Elena Udrea isi doreste ca si cei din jur sa gandeasca pozitiv, iar pentru asta vrea sa infiinteze „Institutul Fericirii”.

Elena Udrea, deputat: „Este o asociatie non profit in care eu insami imi doresc sa pot activa, sa ofer un sprijin calificat celor de acolo, nu doar asa, cu cunostintele pe care le-am dobandit prin ceea ce am studiat singura acasa in ultimul an si jumatate.”

Pe de alta parte Udrea nu se mai regaseste in politica.

Reporter: „Mai sunteti buna pentru Romania, mai candidati?”

Elena Udrea, deputat: „Acum cred ca sunt. Daca eu as fi stiut lucrurile acestea, pe care le stiu azi, cred ca as fi fost presedintele Romaniei. Acum nu-mi doresc sa mai candidez, imi place ceea ce vreau sa fac.”

„Am dat examenul de inscriere la masterat la Babes-Bolyai, la Cluj, si am intrat la Consiliere pastorala si Asistenta psiho-sociala. (…) Este un master de un an de zile, in urma caruia, pregatindu-ma in acest domeniu, imi doresc sa pot sa consiliez persoanele care au credinta religioasa in rezolvarea problemelor emotionale pe care le au, dar de orice natura, in asa fel incat tratarea acestor probleme sa se faca si prin practicarea credintei, rugaciuni, prezenta la biserica”, a spus deputatul.

Ea a explicat ca acest curs „imbina psihologia cu credinta religioasa ca forme de tratate a diverselor afectiuni”, indiferent de natura lor.

„Dorinta mea de a spune lumii si de a arata oamenilor ca pot fi fericiti prin credinta relgioasa”, a spus Udrea. Masteratul va incepe pe 3 octombrie, iar Udrea va avea cursuri in fiecare vineri si sambata. In paralel, Elena Udrea infiinteaza si o asociatie, intitulata „Institutul Fericirii”, prin care vrea sa ofere „sprijin pentru ca oamenii sa fie fericiti in viata”.

„Am acest proiect, voi infiinta acest institut chiar in aceste zile, il lucrez, pentru ca ii caut forma juridica potrivita. Voi incerca sa ii adun aici pe toti oamenii care vor sa faca bine, in mod benevol. (…) Este un Institut al Fericirii. Asa se va numi, am o mica problema, ca exista ceva asemanator ca denumire, deci juridic mai lucrez”, a spus Udrea.

Deputatul a precizat ca „cel mai probabil nu” va mai candida la alegerile parlamentare din iarna, insa nu exclude o revenire in politica, adaugand ca momentan vrea sa se dedice acestui nou proiect. Potrivit site-ului Facultatii de Teologie Ortodoxa din cadrul UBB, programul de master este unul interdisciplinar si are ca scop dezvoltarea de competente din domeniile Teologie si Psihologie.

Acesta urmareste aducerea impreuna a metodelor clinice de psihologie si psihoterapie seculara cu metoda si practica teologica pastorala. In acelasi timp, ofera o abordare holistica a psihoterapiei si integreaza terapeutica afectiunilor psihice intr-un cadru spiritual, ceea ce confera un plus de confort pacientilor religiosi si o abordare duhovniceasca a procesului terapeutic.

In aceasta vara, Elena Udrea a inceput sa scrie pe pagina sa de Facebook mesaje cu continut religios, ea anuntand tot pe pagina de socializare ca a tinut post inaintea sarbatorii Adormirea Maicii Domnului din 15 august.
Comentarii
  • Dupa studii superioare despre aparare si dupa ispravile de prin guverne si de pe langa politicieni si ministri, un master in teologie nu rezolva mare lucru. Pentru doamne de acest sortiment solutia e una singura: retragerea la o manastire pe post de calugarita de rand, adica fara functiivde conducere in calugarie!

Adauga un comentariu