National

Udrea, dupa ce si-a consultat ultimul dosar: „Femeile se urasc pentru o pereche de pantofi”

Publicat: 14 oct. 2016
1

Deputatul Elena Udrea a afirmat, vineri, la comisia juridica unde si-a studiat dosarul, ca sefa DNA are o preferinta mai veche pentru ea si ca „femeile se urasc pentru o pereche de pantofi mai mult decat pentru o functie”, adaugand ca a cheltuit zeci de mii de euro pentru a-si plati avocatii.

„Preferinta pentru mine este veche. Dansa a putut sa si-o manifeste doar dupa ce Traian Basescu si-a terminat al doilea mandat. Preferinta este veche, eu cunosc povestile”, a declarat Elena Udrea, la iesirea din Comisia Juridica, unde a mers sa isi consulte dosarul DNA in care este acuzata de instigare la luare de mita, privind campania electorala pentru alegerile prezidentiale din anul 2009.

Elena Udrea a afirmat ca atunci cand sunt multe femei intr-un singur loc nu este bine si ca femeile se urasc pentru o pereche de pantofi mai mult decat pentru o functie.

„Niciodata. Eu cand am ceva de spus spun, spun si public. Nu ma cert cu nimeni. Probabil ca atunci cand sunt mai multe femei intr-un singur loc niciodata nu iese bine, mai ales cand e vorba de care are mai multa vizibilitate, mai multa trecere. Eu voiam sa va pun o intrebare: credeti ca daca Adriana Saftoiu putea sa ma aresteze, m-ar aresta? Eu zic ca da. Doamna Macovei credeti ca daca ar putea sa ma aresteze, m-ar aresta? Pe loc. Deci asta este. De asta spun ca totusi ar trebui cu mare grija cand este sa dai functii de putere femilor trebuie cu mare grija lucrat pentru ca femeile se urasc pentru o pereche de pantofi mai mult decat pentru … nu stiu… o functie pe care ar putea sa o ocupe”, a raspuns Elena Udrea, intrebata daca in trecut s-a certat cu procurorul-sef al DNA Laura Codruta Kovesi sau au avut „un istoric comun”.

Elena Udrea a mai spus ca pana acum a cheltuit zeci de mii de euro pentru a se apara in instanta.

„Multi bani. (…) Am cateva delegatii. Cateva zeci de mii de euro numai pe avocati, aparare. Plus o viata total schimbata. Daca vedeti ca nu ma jelesc pe aici si nu ma tavalesc, nu inseamna ca ma duc acasa si dansez in momentul asta. Nu am posibilitatea sa am un cont deschis nicaieri, nu am posibilitatea sa incasez bani de nicaieri. Sunt un om cu mintile la mine, nu am luat-o razna, dar nici nu e vreo fericire ce se intampla. Sigur, oamenii pot sa spuna ca asta este, cu bune si cu rele, politica”, a spus Udrea, intrebata cati bani a cheltui pana acum pentru a-si plati avocatii.

Elena Udrea a mai sustinut ca banii pentru aparare i-a obtinut din firmele la care este asociat. „Asociatii de acolo au fost de acord sa ma ajute si sa faca aceste plati. Sunt plati facute de aceste firme direct in contul avocatilor”, a spus Udrea.

 Comisia juridica va da luni un aviz asupra cererii DNA, urmand ca plenul Camerei Deputatilor sa decida marti, prin vot secret cu bile, daca incuviinteaza sau nu urmarirea penala a fostului ministru.

DNA a cerut aviz de la Camera Deputatilor pentru urmarirea penala a fostului ministru al Turismului, Elenei Udrea, in dosarul in care aceasta este acuzata de instigare la luare de mita, privind campania electorala pentru alegerile prezidentiale din anul 2009.

„Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infractiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate in campania electorala. Anterior, in cursul lunii septembrie 2016, procurorii au dispus efectuarea urmaririi penale fata de mai multe persoane, printre care Nastasia Gheorghe (la data faptei secretarul general al Ministerului Turismului) si Tarhon Victor (la data faptei presedintele Consiliului judetean Tulcea) pentru luare de mita, precum si fata de Udrea Elena Gabriela pentru savarsirea a cinci infractiuni de spalare de bani. In urma probelor administrate ulterior au fost obtinute probe noi cu privire la savarsirea, de catre Udrea Elena Gabriela, a doua infractiuni de instigare la luare de mita, pentru care se impune extinderea urmaririi penale”, se arata in comunicatul de presa al procurorilor anticoruptie postat pe site-ul institutiei.
Adauga un comentariu